La Crida per Sabadell presentarà una moció al Ple de l’Ajuntament amb l’objectiu de transformar la Casa Grau en la casa de la llengua i la cultura. Aquesta iniciativa respon a un deute històric amb la cultura i la llengua catalana a la ciutat, on entitats i veïns han manifestat la necessitat urgent de millorar els recursos culturals i lingüístics.

La situació actual del català a Sabadell és preocupant, amb un descens notable del seu ús al carrer. Els recursos existents, com el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL), no poden fer front a la demanda creixent. La Casa Grau, un edifici patrimonial de propietat municipal ubicat al centre de la ciutat, es presenta com l'espai ideal per a aquesta nova iniciativa.

“Volem fer de la Casa Grau l'epicentre de la promoció de la llengua catalana i la dinamització cultural”. Explica el regidor Oriol Rifer.   

La formació política reclama que la casa grau es converteixi en un element de dinamització cultural, convertint-se en la Casa de la llengua i la cultura i sent un epicentre cultural, coordinant activitats amb els Centres Cívics i establint vincles amb les iniciatives de cada barri. Però que també sigui seu del CNL, millorant les condicions per a la seva activitat i garantint un espai adequat per a la docència i gestió. I esdevingui un espai Cultural, dotant-la d'una programació cultural estable, amb espais per a activitats diverses i un pati per a esdeveniments.

El regidor Oriol Rifer ha destacat la importància de disposar d’un projecte cultural amb mirada a llarg termini i un pla de xoc per a la llengua pròpia. Així doncs la moció inclou diversos acords per iniciar els tràmits d’avaluació de l'estat de la Casa Grau i per a la seva transformació en un espai dinàmic per a la llengua i la cultura a Sabadell.

Aquesta iniciativa busca garantir la promoció de la llengua catalana i revitalitzar la vida cultural de la ciutat, contribuint així a un Sabadell més vibrant i inclusiu.