Un grup de 80 persones, participants dels tallers de coneixement de la societat catalana i dels grups del programa “Espais dones”, van visitar ahir l’Ajuntament de Sabadell, per conèixer el funcionament i l’estructura del Govern de la ciutat

Aquests tallers, juntament amb les sessions d’acollida, els cursos d’aprenentatge de la llengua i els tallers d’apropament al món laboral, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, tal i com estableix la Llei d’Acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya, aprovada el 7 de maig de 2010.

L’objectiu és garantir el coneixement dels diferents aspectes de la societat catalana i del municipi de Sabadell, aprofundint en els drets i deures, i en els serveis que ofereix la ciutat. Adquirir aquesta informació potencia una major autonomia personal i fomenta la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

L’alcalde i la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, han rebut els participants i han agraït “el seu esforç i compromís per voler conèixer i aprendre els trets culturals, la llengua, els drets i deures, que ens permeten ser ciutadans i ciutadanes de Sabadell”. També han recordat que “al llarg de la seva història, Sabadell s’ha desenvolupat i ha crescut gràcies a les migracions, sent aquest un dels seus trets identificatius, alhora que manteníem una única identitat que ens ha fet a tots defensar la nostra ciutat com a única”.

Al llarg de l’any, els tallers es realitzen en biblioteques i centres cívics de la ciutat, conjuntament amb entitats que col·laboren en l’acollida de les persones nouvingudes a Sabadell, com el Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants (SCAI), Càrites, Creu Roja, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) i la Fundació Apip-Acam. També es realitzen altres sortides i visites, com al Parlament de Catalunya, al Museu d’Història de Sabadell o als Castellers de Sabadell.