Un total de 19 nens i nenes sahrauís passaran l’estiu a Sabadell, en el marc del projecte Vacances en Pau, que duu a terme l’entitat Sabadell Acull Infants Sahrauís, i que consisteix en l’acollida d’aquests infants per part de famílies de Sabadell

 

El dimecres 11 de juliol es va fer la rebuda institucional, a la Sala de Plens. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, Maties Serracant, el regidor Lluís Perarnau, el president de Sabadell Acull Infants Sahrauís, Abraham Prat, i els infants i famílies d’acollida.

Vacances en Pau és el principal projecte de l’associació Sabadell Acull Infants Sahrauís (SAIS), creada el 2006 a la ciutat de Sabadell, que aplega i coordina les famílies d’acollida de nenes i nens sahrauís. L’Ajuntament de Sabadell hi dóna suport a través d’un conveni de col·laboració i l’Hospital Taulí hi col·labora realitzant revisions mèdiques i oferint tractaments adients.

A banda de gestionar les acollides, l’entitat té com a objectiu difondre la situació del Poble Sahrauí a la ciutat, organitzant activitats de sensibilització en altres diades i moments de l’any.

L’objectiu del projecte és donar l’oportunitat als infants refugiats de gaudir d’un temps fora dels campaments, donant-los a conèixer altres formes de viure i llocs del món i, a la vegada, fomentar la coneixença mútua i compartir espais de lleure entre les famílies acollidores i els infants amb l’organització d’activitats de lleure diverses al llarg del període de les vacances.

 

Trobada catalana de famílies acollidores

Es compleix aquest any el 30è aniversari de les primeres acollides a Sabadell. Per commemorar la data, Sabadell acull la Trobada d’Infants Sahrauís acollits a Catalunya, el proper 22 de juliol, al Parc Central del Vallès, organitzada conjuntament per SAIS i l’Ajuntament de Sabadell.