L’acte de commemoració tindrà lloc el dissabte 7, a les 12 del migdia, al carrer de Luther King, a Castellarnau

 

El cinquantè aniversari de l’assassinat de Martin Luther King, el 4 d’abril de 1968, serà objecte a Sabadell d’un acte commemoratiu, que tindrà lloc el dissabte 7 d’abril, a partir de les 12 del migdia, al carrer de Luther King, cantonada amb el carrer de Bertrand Russell i davant de la plaça de Maria Montessori, al barri de Castellarnau.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, presidirà aquest acte, titulat "50 anys somiant: Despertem i fem possible el somni", que consistirà en la descoberta d’una placa commemorativa i una ofrena floral, acompanyada d’actuacions musicals. L’acció cmptarà també amb la presència del president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, David Bondia, que glossarà la figura de Luther King i les lluites que va promoure i liderar.

Martin Luther King Jr. (Atlanta, 1929 – Menphis, 1968) va ser un pastor nord-americà de l'Església Baptista i defensor dels drets humans. Va desenvolupar una tasca crucial als Estats Units d’Amèrica, al capdavant del moviment pels drets civils dels afroamericans.

Va participar com a activista en nombroses protestes contra la Guerra del Vietnam i la pobresa en general. Va liderar accions per acabar amb la segregació americana i la discriminació racial a través de mitjans no-violents. Va rebre el Premi Nobel de la Pau el 1964. La placa commemorativa recull la seva famosa frase "La llibertat mai no és lliurada voluntàriament per l’opressor, ha de ser exigida pels oprimits".