Albert Boada i Anna Lara són portaveus de la Crida per Sabadell.

El passat 29 de novembre la Crida per Sabadell va començar a fer pública la seva ferma intenció d'estendre's per tota la ciutat. La Crida no neix per ser una organització política més que aporti algunes novetats, sinó que és l’anhel de molts moviments i persones que no ens conformem amb viure en un mar de corrupció i una economia desigual. Hi ha moments de la història en que no és suficient amb anar fent petits canvis sinó que cal fer net i posar unes noves bases, nous fonaments!

Fins a finals de gener cal recollir 3.000 avals per demostrar que la ciutat diu prou, per fer palès que la gent s’ha cansat d’aguantar tripijocs de polítics i de tornar a sentir repetidament que un altre polític professional s’ha embutxacat diners per alguna obra de la ciutat, algun procediment de l’ajuntament, etc. Cal recollir els 3.000 avals per fer-los fora.

Els farem fora per recuperar la nostra ciutat. L’empenta referent de les lluites de la ciutat serà garantia del canvi. Cal que les reivindicacions es transformin en projectes amb il·lusió i força que facin revifar la ciutat morta que ens estan deixant els corruptes de dins i fora de l’Ajuntament. Aquest moviment és de totes i cadascuna de les lluites, col·lectives i personals, que caminen per a reconstruir Sabadell, per fer-la més bella i més sàvia, per teixir una xarxa de recursos i suports i que la gent no caigui al buit. Aquest projecte és de cada lluita per a que ningú es quedi mai sol enfront el no res amb el que ens devora el capitalisme. No podem permetre que la nostra ciutat rendeixi comptes davant partits i banca i s’oblidi del més important; les persones, les criatures, les famílies que li dónen vida.

Tothom està convidat a fer una proposta des de i per a Sabadell amb l’entusiasme que dóna treballar colze a colze amb les companyes, les de sempre i les que s’hi sumen de nou. L’entusiasme de pensar, també, en totes aquelles que s’hi sumaran. La Crida és un teler molt gran on molts dels fils ja dibuixen la ciutat que volem i la vesteixen d’idees, de projectes, del relat quotidià i del tot. Un teler en el que encara queden molts fils per incorporar, moltes perspectives, molts colors i molts somnis.

Volem fer els somnis realitat i recuperar el sentit col·lectiu del treball, l’urbanisme a la mida de les persones i un entorn acollidor i ecològic, apostem per a garantir tots els nostres drets vitals bàsics a una educació, una sanitat i un habitatge digne. És imprescindible que ningú quedi fora d’un projecte social que esdevé col·lectiu, sortim al carrer i fem córrer la crida que sí hi ha alternativa! Volem incorporar més gent, més trossos de realitat a les assemblees, als grups de treball sobre sobiranies, als grups de barri i a les comissions.

La recollida d’avals no és un mer refrendament públic, no són vots ni són avals electorals, sinó el reconeixement que necessitem en cadascuna de les persones -ja no les 3.000, sinó moltes més- per a bastir un projecte conjunt. La recollida d’avals és una primera crida a participar d’una xarxa comuna que ens aportarà la solidesa necessària per a transformar la ciutat, per reconstruir-la, per fer de Sabadell allò que volem que sigui casa nostra.

Nosaltres signem per reconstruir Sabadell.