El documental La Granja del Pas, de Sílvia Munt, va permetre un col·loqui amb la ciutadania

29972250552_2a6f67bc0b_bLa campanya informativa 'Defensem el dret a l’habitatge. Cap persona sense llar a Sabadell' va arrencar divendres al cinema Imperial, amb la projecció del documental La Granja del Pas, dirigit per Sílvia Munt.

En la presentació de l’acte, Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, va destacar que l’objectiu de la campanya és que la població sàpiga que té dret a tenir un habitatge. I va ressaltar el paper que tenen els moviments socials per arribar allà on l’administració no pot arribar, cosa que els va agrair.

La Granja del Pas, dirigit per Sílvia Munt, va guanyar el premi al millor documental en la passada edició de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid. És el fruit d'un any de convivència amb les persones que es reuneixen a la Granja del Pas de Sabadell, punt de trobada de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC), des d’on intenten trobar solucions als problemes sorgits de l’emergència habitacional que han afectat centenars de persones.

Sobre l’experiència que va representar aquest rodatge, Sílvia Munt va afirmar que "a la vida plores i pateixes, a la vida rius i t'abraces, a la vida te'n surts. I la PAH de Sabadell està plena de vida. Va ser una injecció a la vena d’esperança en l’ésser humà, em van donar una de les millor lliçons de la meva vida”.

 

El col·loqui posterior

Un cop acabada la projecció, les persones presents a l’acte van poder mantenir un col·loqui amb la directora del documental, Sílvia Munt; amb Glòria Rubio, tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidora d’Habitatge; amb Carme Trilla, presidenta de la Fundació Hábitat3, i amb Albert Jiménez, representant de la PAH de Sabadell.

Rubio va afirmar que les polítiques d'habitatge dels darrers anys han conduït a una situació perversa, en què l’administració pressiona els mateixos bancs als quals després ha de pagar els crèdits.

D’altra banda, Trilla va reconèixer que en qüestió d’habitatge el sector públic ha fallat, ja que ha deixat moltes persones sense llar. Finalment, Jiménez va explicar que, malgrat tota la lluita, encara no s’ha aconseguit modificar el sistema econòmic