La formació se suma a les crítiques de la síndica de la passada setmana i denuncia que el govern del PSC té un retard de més d'una any en moltes demandes d’informació que no els interessa respondre. 


Aquest dimarts al matí, a una roda de premsa realitzada per la cap de llista de la Crida, Nani Valero, i l’actual regidora, Aurora Murillo, el partit polític ha donat dades significatives a la premsa de les seves estadístiques de transparència de tot el mandat i de l'últim any. Aquestes dades fan pensar que existeix una clara voluntat d’amagar informació pública o de fer-la servir de manera partidista.


La regidora de la Crida Aurora Murillo ha denunciat que “el 39% dels dubtes que han fet l'últim any encara continuen pendents de resposta”, i ha explicat que de la resta, les respostes no atenen al que ha preguntat específicament sinó només al que al PSC li interessa explicar. 


“Hem presentat 472 preguntes a govern durant tot el mandat i algunes d’elles han trigat gairebé dos anys a respondre-les. Tot i dir-nos que són els més transparents, de mitjana triguen dos mesos a respondre una pregunta bàsica, si tenim la sort de què ho volen fer.”


transparencia 2019_2023


L’alcaldable de la Crida veu “interès per amagar informació” i ha fet una anàlisi de les dades de tot el mandat exposant alguns dels exemples més flagrants de manca d’informació. Ha dividit la manca de resposta del govern en quatre tipologies segons la motivació:


  1.  Quan el govern fa una comunicació pública, però triguen un any a facilitar la informació del que han anunciat. “Sabem que venen només fum perquè no existeixen documents reals, i per això no ens els volen compartir. Com a exemples la Fira Sakura, i la pèrdua de 60.000€ que ha generat, o el nou parc de bombers del que mai més s’ha sabut i no ens informen”.


  2. Quan la Crida entra pregunta d’un tema que pot aixecar la llebre comunicativament i el govern surt abans donant una visió esbiaixada i enganyosa. “Un any després encara no han respost preguntes com quants arbres s’han tallat i amb quina motivació o que hi ha dels Fons Next Generation per rehabilitació energètica que mai arriben.”


  3. Quan se’ls demana revisar expedients que no els interessa facilitar. “Vetar-nos informació de l’antiga discoteca “Concor”, les obres de la plaça de l’Artèxtil o el Pla dels assessors que treballen per govern continua mostrant que no volen que fiscalitzem el que estan fent.”


  4. Els temes d’actualitat, com el “Surfcity”, les aportacions a les famílies més necessitades des de serveis socials o el tractament de l’Amiant “són els que més ens preocupen, perquè tot i que saben que són demandes ciutadanes que omplen el carrer, amaguen la informació durant anys per tal de no facilitar el pensament crític de la ciutadania.


L’alcaldable de la Crida, Nani Valero, després d’explicar algun dels exemples més flagrants, ha assegurat que “aquesta manera autoritària d’amagar la informació i fer-la servir de manera partidista s'ha denunciat durant tot el mandat no només pels grups municipals sinó per moltes entitats i representants de les veïnes”.


 La formació ha volgut deixar clar que la informació de què disposa l’alcaldessa mitjançant l’Ajuntament no és del partit sinó que és de totes les veïnes i que la Crida sempre ha treballat, des de govern i des de l’oposició per tal d’apropar la informació a la ciutadania.


No deixarem de fiscalitzar per molt que amaguin la informació, existeixen altres òrgans superiors als que ens estem dirigint per tal de denunciar aquesta situació.” Ha conclòs l’alcaldable.