unnamed

Amb la presència de Ferran Carbonell en nom de la CUP i Albert Díez en nom de les CAV i els caps de llista de les 14 candidatures que es presenten al Vallès Occidental, s’ha portat a terme una roda de premsa per explicar l’acord a que han arribat Les Candidatures Alternatives del Vallès amb la CUP i amb altres candidatures locals de fora del Vallès de cara a les eleccions municipals. Us fem arribar la transcripció de l’explicació donada.

Les Candidatures Alternatives del Vallès hem arribat a un acord amb la CUP i amb altres candidatures locals de fora del Vallès per unir les nostres forces a les eleccions municipals sota la forma d’una coalició. Les candidatures de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Montcada i Reixac , Palau-­‐solità i Plegamans, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa, avui representades aquí pels seus caps de llista, hem decidit concórrer plegats a les properes eleccions municipals subratllant uns eixos programàtics bàsics que ens uneixen.

Som candidatures alternatives i d’unitat popular de 14 municipis del Vallès Occidental que ja havíem arribat a un acord polític que constata les nostres coincidències, en alguns casos després del treball conjunt d’anys, però en tot els casos a partir del reconeixement mutu. És doncs, un acord que parteix del respecte absolut a la independència de cada una de les candidatures i a la pluralitat i diversitat que representem tant entre les diverses candidatures com dins de cada una d’elles.

Es tracta de candidatures que en alguns casos responen a un procés d’agrupament i confluència de diverses forces com per exemple a Barberà EAB-­‐CUP, PC i Podem impulsen conjuntament Junts per Barberà o a Castellar, L’A, Podem, EUiA i PC impulsen Decidim. Però en altres casos com per exemple a Badia és una sola organització, en aquest cas l’AEB, la que impulsa una candidatura que intenta recollir l’aportació de persones diverses. En qualsevol cas, totes les candidatures es situen dins l’àmbit del municipalisme, i per tant situant la transformació del seu municipi en primer lloc dels seus objectius, de l’esquerra alternativa i per tant en la perspectiva de plantar cara al sistema per intentar transformar­‐lo, i de la unitat popular com a objectiu necessari per a aquesta transformació.