Un total de 33 projectes presentats per col·lectius i entitats de la ciutat opten a rebre part dels 33.000€ que la Crida destina al Retorn Social

 

El Grup de Seguiment del Retorn Social, conformat per diverses entitats com COOP57, ADENC, Càritas, Actua Vallès, Sabadell per la Independència, activistes i membres dels grups de barris i sobiranies de la Crida, han valorat els 36 projectes presentats d’enguany per confirmar que complien les bases del concurs públic. D'aquesta manera s'han acceptat 33 projectes, dels quals opten a ajudes en 3 categories: fins a 500€, de 500€ a 2.000€, i de 2.000 a 6.000€.

Avui s’ha obert el període de votacions popular, que aquest any es podrá fer a través de la web o físicament a una paradeta itinerant que anirà recorrent tots els barris de la ciutat. Qualsevol veí i veïna de Sabadell podrà votar els projectes que cregui més mereixedors de rebre l’ajuda económica fins el dia 30 d’abril.

“La diversitat de projectes i de les entitats que els han presentat demostren la gran riquesa del teixit associatiu de la nostra ciutat i de les idees i projectes interessants que hi ha”, ha explicat la portaveu de la Crida, Sandra Alcaide. “Hi ha hagut un increment del 50% de projectes presentats respecte la passada edició. Estem molt contentes d’haver arribat a més col·lectius i persones que l’any passat”, ha expressat Alcaide.

 

Votacions i paradeta itinerant

Com a novetat d’aquest any, no només es podrà votar per internet sinó també físicament a una paradeta itinerant que estarà cada dia en un indret diferent de la ciutat. “Creiem que és una manera d’arribar encara a més gent i salvar les dificultats que tenen algunes persones a l’hora de fer servir eines digitals”, ha explicat Anna Lara, membre de la Crida. Cada persona podrà votar fins a 5 projectes de cada categoría i només una vegada. La plataforma de votació d’aquest any, encarregada a una cooperativa, introdueix millores en el sistema per evitar errors o votacions ‘fraudulentes’.

 

33.000€ provinents del romanent dels sous dels regidors/es de la Crida

Els regidors i regidores i càrrecs de confiança de la Crida per Sabadell tenen un topall salarial de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional, tal i com estableix el Codi Ètic de l’organització. Malgrat intentar que aquest topall de sou fos el que es fixés per a totes les regidores de l’Ajuntament, no es va aconseguir ja que la resta de partits no hi van estar d’acord, i davant la impossibilitat legal que unes regidores cobrin menys que les altres, la Crida retorna en forma de donació tot el que sobrepassa d’aquest límit salarial.

És precisament d’aquest romanent dels sous dels regidors/es de la Crida, d’on provenen els 33.000€ que es destinaran a la segona edició del Retorn Social i que suposen un 29% del total de pressupost del 2016 i un increment de 10.000€ en relació amb la primera edició.

Tota la informació sobre el Retorn Social de la Crida, es pot trobar a la web www.retornsocialcrida.cat.