Prop d’una trentena de projectes presentats per col·lectius i entitats de la ciutat opten a rebre part dels 22.000€ que la Crida destina al retorn social

Retorn SocialEl grup de seguiment del Retorn Social, conformat per diverses entitats locals com COOP57, ADENC, Càritas, Actua Vallès, Sabadell per la Independència, Laboratori Social Metropolità, i grups de barris i sobiranies de la Crida, han valorat els diversos projectes presentats per confirmar que complien les bases del concurs públic. D'aquesta manera s'han acceptat 28 projectes, dels qual 9 opten a una ajuda de fins a 500€, i 19 opten a l'ajuda de més de 500€.

Ahir es va obrir el període de votacions popular a través de la web del projecte i s’allargarà fins el proper 15 de juny. Qualsevol veï i veina de Sabadell podrà votar els projectes que cregui més mereixedors de rebre l’ajuda econòmica.

“La diversitat de projectes i de les entitats que els han presentat demostren la gran riquesa del teixit associatiu de la nostra ciutat”, ha explicat la portaveu de la Crida, Anna Lara. “En el primer dia de votacions, més 300 persones ja han triat a quins projectes volen que es destinin part dels diners del retorn social i tot indica que serà un èxit de participació”, ha expressat Lara.

22.000€ provinents del romanent dels sous dels regidors/es de la Crida

Els regidors i regidores i càrrecs de confiança de la Crida per Sabadell tenen un topall salarial de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional, tal i com estableix el Codi Ètic de l’organització. Malgrat intentar que aquest topall de sou fos el que es fixés per a totes les regidores de l’Ajuntament, no es va aconseguir ja que la resta de partits no hi van estar d’acord, i davant la impossibilitat legal que unes regidores cobrin menys que les altres, la Crida retorna en forma de donació tot el que sobrepassa d’aquest límit salarial.

És precisament d’aquest romanent dels sous dels regidors/es de la Crida, d’on provenen els 22.000€ que es destinaran aquest any als projectes que surtin més votats al Retorn Social.

Tota la informació sobre el Retorn Social de la Crida, es pot trobar a la web www.retornsocialcrida.cat

Banner Votacions