Trobada de l'Ajuntament de Sabadell amb el president del Parlament de la República Àrab Sahrauí Democràtica

cxjxkf_xgaa21ad-jpg-largeLa regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz; l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez i les entitats locals Solidaris amb el Poble Sahrauí i Taller Art, Cultura i Creació (TACC) es van reunir el passat dissabte amb el president del Parlament de la República Àrab Sahrauí Democràtica, Jatri Adduh, en el marc de la 41a Conferència Europea de Suport al Poble Sahrauí (EUCOCO).

Fernàndez va traslladar al president del Parlament del Sàhara el suport que els dóna Sabadell amb motiu dels més de 25 anys de l’agermanament de Sabadell amb l’Argub (Sàhara Occidental). "Des de Sabadell continuem al costat de l'Argub, i al costat del Sàhara, col∙laborant‐hi des de la cooperació i també donant suport a la causa política sahrauí", va afirmar. L'alcalde, a més, va oferir la ciutat per acollir la propera edició de l’EUCOCO, 20 anys exactes després que hi tingués lloc, el 1997. En la mateixa línia, la regidora Míriam Ferràndiz va fer arribar al president la "voluntat inequívoca de compromís renovat i continu amb el poble sahrauí".

La trobada també va servir per parlar de l'evolució del conflicte i de la situació als territoris ocupats, així com de la voluntat d’una solució pacifica sempre que passi per la celebració d'un referèndum organitzat perles Nacions Unides.

Per la seva banda, Jatri Adduh els va traslladar la difícil situació en la qual viu el poble sahrauí, així com l'agraïment pel gest d'haver‐s'hi reunit i sobretot la col∙laboració existent des de Sabadell amb les diferents campanyes de cooperació. El president també va agrair la feina de les associacions que treballen dia a dia i va afegir que “el nom de Sabadell està escrit amb lletres molt grans en la nostra trajectòria de lluita”.

Cal recordar que l’EUCOCO es va celebrar el passat divendres i dissabte a Vilanova i la Geltrú, amb més de 400 persones vingudes de tot Europa, amb l’objectiu d’aglutinar el màxim suport polític i social sobre la situació d’exili i d’ocupació il∙legal que viu el poble sahrauí. En aquest sentit, Sabadell va participar en diverses taules rodones per tractar projectes de cooperació en el territori del Sàhara, establir línies estratègiques de treball i, alhora, traçar un programa d’accions entre els diferents municipis per a l’any 2017.