Dos dels monitors que participaran a la trobada són de Sabadell i han estat aquest dies a l'intercanvi juvenil Tenerife Intercultural Experience

 

tenerife7Sabadell acollirà els dies 21, 22 i 23 d’octubre la I Trobada de Joves Antirumors, amb l’objectiu d’enfortir la participació dels joves en les diferents estratègies i activitats antirumors que es porten a terme en els diferents municipis participants. Es preveu l’assistència 35 joves, aproximadament, acompanyats de diversos monitors procedents de Bilbao, Getxo, Tenerife, Barcelona i Sabadell.

El passat mes de setembre, dos monitors de Sabadell van prendre part en l'intercanvi juvenil Tenerife Intercultural Experience, un projecte que aborda els reptes de la interculturalitat en el context de la Unió Europea. Aquest intercanvi ha representat per a ells una oportunitat per conèixer més a fons projectes i iniciatives d’Europa vers la interculturalitat i, a la vegada, establir vincles tant amb entitats com amb joves i projectes d’arreu.

Els dos monitors estan vinculats a entitats sense ànim de lucre i han participat en diferents activitats vinculades a la Xarxa Antirumors de Sabadell.

 

Tenerife Intercultural Experience

La Tenerife Intercultural Experience, promoguda des del Cabildo, amb la Universitat de la Laguna i l’Associació Universitària per les Relacions Internacionals (AURI), va comptar amb la participació d’una trentena de joves europeus d’entre 18 i 30 anys de sis nacionalitats diferents: grecs, búlgars, eslovacs, italians, romanesos i espanyols.

Els joves participants van fer activitats vivencials, així com altres de caire més formatiu. L’objectiu ha estat incidir en la superació dels estereotips i els prejudicis culturals a través de la sensibilització social de les persones joves, desmentint els falsos discursos i rumors que s'estableixen en la societat sobre els immigrants.