L’actuació vol contribuir a la innovació social, a l’economia col·laborativa i a la transformació urbanística i ambiental del barri

L’Ajuntament de Sabadell remodelarà el Mercat de Campoamor, en el que serà una experiència pilot. Es tracta d’un projecte de mercat innovador i cohesionador, basat en l’intercanvi de productes de proximitat i de varietat intercultural. El projecte, anomenat Linkmarket SBD, consisteix en la reforma completa del Mercat de Campoamor. Es mantindrà l’estructura actual però s’eliminaran les pantalles de formigó, de manera que es farà una remodelació interior i exterior per tal de millorar la visibilitat i la transparència de l’edifici i connectar-lo així amb l’espai urbà. Aquests treballs seran un exemple de la nova arquitectura i de l’eficiència energètica que caracteritzarà l’estratègia urbana municipal. D’altra banda, es proposa la nova ordenació i urbanització dels entorns del mercat, així com millorar la seva connexió a peu, amb bicicleta i transport urbà.

Avui, durant la presentació del projecte, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha assenyalat que "el Mercat de Campoamor tindrà una capacitat de renovació sobre el barri, transformant l’espai fent-lo permeable, lluminós i accessible. És un projecte estratègic per redinamitzar l’economia del barri, la dignificació de l’entorn i l’ús de l’espai públic per part dels seus veïns i veïnes”.

El futur mercat permetrà encabir espais per a noves parades, entre les quals es fomentarà les de caràcter intercultural. Es combinaran amb espais d’hostaleria i per al tast de productes. També s’hi incorporaran espais per impartir tallers de cuina, amb caràcter sostenible i solidari.

L’objectiu del Linkmarket SBD és convertir el mercat i el seu entorn en un espai d'innovació social i d’excel·lència, cohesionar la ciutadania i crear una nova centralitat. També es volen promoure les economies socials i solidàries, impulsar i dinamitzar el comerç del barri i aplicar les noves tecnologies en tots el processos d’execució.

Per desenvolupar la proposta, l’Ajuntament de Sabadell ha acordat amb l’Institut de Mercats de Barcelona una col·laboració per tal d’elaborar el projecte de modernització, que amplificarà la potència comercial del mercat, els beneficis i les interaccions amb el seu eix comercial, el barri i la ciutat. La modernització del mercat ha de comptar amb la participació dels seus comerciants des de l’inici del projecte, per això ja s’han iniciat les primeres reunions conjuntes amb els agents implicats.

El pressupost dels treballs serà de 2,1 milions d’euros. La meitat els aportarà l’Ajuntament i l’altre 50 per cent correspondrà a la subvenció europea del Fons FEDER, que es cofinançarà gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral (DUSI) Reiniciant Sabadell en xarxa.