La ciutat compta a partir d’ara amb una línia de FGC amb cinc estacions i 5,2 quilòmetres

Ahir van entrar en funcionament tres noves estacions de tren –La Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord– i un tram 3,7 km de doble via, última fase del perllongament de la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). D’aquesta manera la ciutat completa tota la xarxa amb 5,2 quilòmetres i un total de cinc estacions, a més d’unes cotxeres a Ca n’Oriac.

La inauguració va anar a càrrec del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, a més del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, entre altres.

Juli Fernàndez ha remarcat que “amb aquestes tres estacions es completa la xarxa dels FGC a Sabadell, millorant la connexió interna de la ciutat i també de la ciutat amb l'entorn. El tren arriba a barris on no arribava i és, per tant, una oportunitat de desenvolupament i una millora del benestar dels veïns i veïnes de la Creu Alta i dels barris del nord de la ciutat”.

El nou tram que s’ha posat en servei permet ampliar la cobertura en transport públic a Sabadell, a més de millorar la connexió amb l’àrea de Barcelona. Proporciona servei ferroviari a la Creu Alta, facilita l’intercanvi amb Rodalies a l’estació de Sabadell Nord (R4, Sant Vicenç de Calders - Barcelona - Manresa) i permet arribar fins al nord de la ciutat.

Amb aquesta actuació culmina el perllongament de la línia dels FGC a Sabadell, que ha comportat una inversió de 430 milions d’euros. El setembre passat ja van entrar en funcionament dues estacions, Can Feu | Gràcia i Sabadell Plaça Major, i 1,5 quilòmetres de via.

Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori, ha afirmat que “la inauguració d’aquestes estacions suposa una notable millora en l’accessibilitat al transport públic a la Creu Alta i als barris del nord de la ciutat, amb un canvi en les dinàmiques urbanes com no s’ha viscut els darrers 20 anys. Celebrem que acabin ja les molèsties i que la ciutadania pugui moure’s d’una forma més sostenible i segura”. I ha afegit que “la nova xarxa de ferrocarril pot comportar una oportunitat per redefinir el servei d’autobús urbà, fer-lo més eficient i més competitiu, en el marc també del nou Pla de Mobilitat Urbana“.

El viatge inaugural s’ha fet amb un tren que s’ha batejat amb el nom de Muriel Casals. D’altra banda, l’artista sabadellenc Ramiro Fernández és també autor d’una pintura que il·lustra un dels vagons.