Entre els actes que s’organitzen el diumenge 19, hi ha activitats familiars, una ruta dramatitzada i la cessió de la tomba d’Oliver a la ciutat

13116483_1041778409234843_4706544816836999867_o(1)El diumenge 19 de juny –l’endemà del 30è aniversari de la mort de l’escriptor Joan Oliver i Sallarès, Pere Quart–, al matí d’11 a 14 h, el centre de Sabadell recordarà l’escriptor amb diferents activitats sota el títol de Joan Oliver, al carrer.

La plaça del Doctor Robert i el Racó del Campanar esdevindran l’escenari principal dels actes, que seran tots gratuïts. Durant tot el matí, L’Obrador organitzarà el taller “Dromedaris o camells? Petites marionetes” i hi haurà tallers de xapes i d’stencils. A les 11.30 h, la companyia local Quarta Distància començarà una ruta dramatitzada que recorrerà els espais que relacionen Joan Oliver amb Sabadell; sortirà de la plaça del Doctor Robert i farà dues parades: al carrer de Sallarès i Pla i al pati del Casal Pere Quart. A les 12 h, hi haurà animació infantil al Racó del Campanar amb 2princesesbarbudes, que presentarà l’espectacle "Sempre de vacances". A les 13 h, la plaça de Dr. Robert acollirà el “Llançament, collita i plantada de monosíl∙labs”, a càrrec de L’Obrador. Finalment, a les 13.15 h, el Racó del Campanar acollirà un vermut poètic amb poetes d’avui i micro obert, en què es llegiran poemes de Pere Quart i dels mateixos poetes, que s’aniran encadenant. Tancarà la jornada un parlament de l’escriptor sabadellenc Antoni Dalmases.

Acte al Cementiri

Prèviament, el mateix diumenge, a les 10 del matí, tindrà lloc un acte públic de cessió de la tomba de Joan Oliver a la ciutat de Sabadell. L’Ajuntament descobrirà una placa amb una inscripció al costat de la tomba de la família Oliver, amb l’objectiu que la ciutadania recordi que l’escriptor és enterrat a la seva ciutat natal. Joan Oliver és l’únic sabadellenc que té la Medalla de la Ciutat, juntament amb el pintor Antoni Vila i Arrufat.

En el transcurs de la sessió, l’escriptor local Roc Casagran llegirà poemes de Pere Quart i hi haurà parlaments de Sílvia Oliver, filla del poeta, i de Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell.

Comissió Any Joan Oliver

Amb el nom de "Joan Oliver, 30 anys de vacances pagades", la Comissió Any Joan Oliver recopila tots els actes que diferents entitats i institucions de la ciutat organitzen per recordar la figura de l’il∙lustre escriptor sabadellenc, els quals tenen lloc entre els mesos d’abril i desembre d’enguany. Podeu trobar tota la informació a la seva pàgina web joanoliver.cat