L'Ajuntament de Sabadell forma part dels municipis declarats 'Zona lliure de paradisos fiscals'

Coincidint amb el primer aniversari de la publicació dels papers de Panamà, el passat 1 d’abril va començar una setmana d’acció global per acabar amb els paradisos fiscals. A Catalunya, la Plataforma per una fiscalitat justa, que integra 26 organitzacions, Oxfam Intermón, Attac i Global Alliance for Tax Justice han convocat una concentració avui a les 19h a la plaça Sant Jaume de Barcelona, sota el lema “Acabem amb els paradisos fiscals”, en la que participarà el nostre regidor, Albert Boada.

L’Ajuntament de Sabadell va aprovar, per unanimitat en el Ple del mes de juny de 2016, una proposició per declarar el municipi zona lliure de paradisos fiscals, comprometent-se a fer els passos necessaris per a assegurar que els concursos públics afavoreixin a les empreses que tenen conductes fiscals responsables, en detriment de les empreses que utilitzen els paradisos fiscals per fer frau.

Segons Oxfam Intermón, l'Ajuntament de Sabadell s'ha convertit en un dels consistoris que més ha avançat en aquesta matèria i, per aquest motiu, es va lliurar un simbòlic 'M'agrada' al primer tinent d'alcalde, Albert Boada, en reconeixement als avenços que està realitzant la ciutat per esdevenir un territori lliure de paradisos fiscals.

Manifest 'Acabem amb els paradisos fiscals

Des del grup impulsor s'ha promogut el manifest 'Acabem amb els paradisos fiscals' al qual s'hi han adherit més de 750 persones i 45 entitats, entre elles la Crida per Sabadell.

En el marc de la setmana de mobilització global, a més de la concentració a la plaça Sant Jaume, dijous 6 d’abril a les 20h al cinema Texas hi haurà un cine-fòrum amb la pel·lícula “Mama, ya sé donde está el dinero” i un debat posterior amb el director Arturo Cisneros i Miguel Ángel Mayo, coordinador del sindicat de tècnics d’Hisenda Gestha Catalunya.