El projecte, impulsat pel Vapor Llonch, s’ha presentat avui en el marc d’un taller de la Diputació de Barcelona d’intercanvi de bones pràctiques

img_41751L’Ajuntament de Sabadell està treballant en l’elaboració d’un mapa de consum responsable de la ciutat. L’objectiu és identificar aquelles iniciatives econòmiques amb valor afegit social o mediambiental, així com promoure un consum conscient i responsable que contribueixi a millorar l’entorn també des de la cistella de la compra. La idea és que aquest mapa permeti al consumidor obtenir informació sobre els punts on trobar productes o serveis basats en el respecte pel medi ambient, la integració sociolaboral, de proximitat o de comerç just, entre d’altres.

El Vapor Llonch impulsa aquest projecte, en el qual també hi participen els Serveis d’Atenció Ciutadana, Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes i el d’Informàtica de l’Ajuntament. Aquest projecte s’ha presentat avui en el marc del “Taller de projectes d’economia social i solidària per a les entitats locals de la Diputació de Barcelona”. Sabadell ha estat una de les 16 entitats locals convidades per la Diputació per compartir la seva experiència. Aquest taller està basat en l’exposició i anàlisi de casos amb l’objectiu d’obtenir iniciatives d’economia social i solidària socialitzades, millorades i amb possibilitat de rèplica.

L’Oficina Tècnica d’Estratègies per al Desenvolupament Econòmic realitza per segon any consecutiu aquest taller per aprofundir en el treball en xarxa entre els municipis de la província de Barcelona que impulsen projectes en aquest camp. Des d’aquesta oficina es situa també l’economia social i solidària en l’agenda emergent del desenvolupament local.