L’Ajuntament de Sabadell repetirà i amplia l’experiència de l’any passat, quan es va dur a terme la campanya 'Sabadell, lliure de sexisme', en el marc de la Festa Major

 

sexisme1Si l’any passat la campanya va ser informativa, enguany s’incorpora un protocol d’actuació davant d’un possible cas d’agressió sexista. La campanya fomenta les relacions lliures, respectuoses i igualitàries, alhora que pretén evitar les conductes sexistes per raons d’orientació i expressió de gènere, tant verbals com físiques, dins dels espais d’oci i festius.

De fet, es pretén abordar la discriminació basada en qüestions de gènere i que és present en tots els àmbits, tant en el públic com en el privat. En el context festiu i d’oci és una de les grans problemàtiques que impedeixen que les dones puguin gaudir lliurement de la festa.

Aquest any s’ha sumat a la campanya entitats de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI, associacions i persones compromeses, amb l’objectiu de crear conjuntament un protocol que contempli tant accions preventives com d’actuació davant una agressió sexista. L’iniciativa s’ha treballat conjuntament amb els departaments municipals implicats, com ara Cultura i Policia Municipal.

Així mateix, tots els agents implicats en l’elaboració i execució del protocol (Taula de Gènere, Ajuntament, associacions) treballen amb l’objectiu d’una ciutat igualitària, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries. Des de la ciutat cal defensar el caràcter inclusiu i respectuós de les nostres festes i espais d’oci des de la coresponsabilitat amb una implicació col·lectiva.

La regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, ha explicat avui durant la presentació del protocol que “l’acció que presentem té dues vessants: la preventiva, de sensibilització i conscienciació davant aquests actes i l’activa, concretada en aquest protocol, on es defineixen tres nivells d’agressió sexual i cada un té una pauta d’actuació”.

Míriam Ferràndiz ha recordat que “aquesta actuació de prevenció i actuació no és nova, el moviment feminista la fa des de fa anys. Tanmateix, des dels ajuntaments és bo incorporar aquestes campanyes per lluitar contra la “invisibilitat” de les agressions, que no es denuncies sigui per por o perquè es consideren que determinades pràctiques no són agressions sexuals”.

 

Accions de la campanya

El protocol s’ha donat a conèixer a totes les persones responsables d’activitats festives durant la Festa Major, amb l’objectiu de què puguin actuar de manera efectiva i eficient davant una possible situació d’agressió sexista. A més dels responsables, en els punts de major concentració de públic hi hauran agents educadors i preventius per poder actuar davant d’aquestes situacions.

Paral·lelament al protocol, s’ha elaborat material divers de sensibilització, dins la campanya Sabadell, lliure de sexisme, consistent en polseres de tela, adhesius i targetes en les què apareixen els números de telèfon als quals es pot trucar en cas d’agressió.

Més informació clicant aquí.