La bandera irisada onejarà al llarg del 28 de juny al balcó de l’Ajuntament i es col·locaran vinils als semàfors de dues cruïlles de la ciutat

La commemoració a Sabadell del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, avui 28 de juny, comportarà l’organització d’una sèrie d’activitats relacionades amb l’efemèride. Durant tot el dia hi haurà penjada la bandera irisada al balcó de l’Ajuntament.

A més, entre les accions per commemorar el dia de l’orgull LGTBI, s'han col·locat vinils amb la bandera irisada als semàfors de dues cruïlles de la ciutat: l’una estarà ubicada a la Rambla –a l’alçada del carrer de la República– i l’altra, a l’Eix Macià.

Pel que fa a les activitats previstes, avui dimecres 28, a les vuit del vespre, al Cinema Imperial, es projectarà el documental Lluitadores, dirigit per la cineasta búlgara Maria Khan amb la col·laboració del Grup d’Amics, Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG). El film recull les vivències de quatre lesbianes grans que narren, des de l’experiència pròpia, les dificultats i les facilitats que han experimentat afrontant la doble càrrega discriminatòria: ser dones i lesbianes; afegint-hi una tercera: tenir una edat avançada.

Després de la projecció es donarà pas a un debat entre els assistents. L’entrada és gratuïta, però cal reservar l’entrada a la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania (Gènere, Feminismes i LGTBI), concretament al Servei d’Informació i Atenció a les Dones – SIAD, ubicat al carrer de Vidal, 146 o bé trucant al 93 724 61 68.

El dijous 29, a les 21.30 h, es projectarà a la Capella (parc de Can Gambús) el documental Crits de llibertat, de Maria Khan. Recull les vivències i reflexions de persones LGTB que expliquen quin ambient i quines pràctiques de repressió política, mèdica i social es van dur a terme durant el franquisme. La sessió inclourà un debat previ organitzat per GAG.

El Dia Internacional de l’Orgull LGTBI es celebra cada 28 de juny rememorant els aldarulls de Stonewall, que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual.