Amb el doble objectiu de fer visibles els projectes de recerca vinculats a la gestió de residus i la seva aplicació dins l’àmbit local, per una banda, i reflexionar i oferir alternatives per l’actual gestió de residus per l’altra, els municipis de Manresa i Sabadell, juntament amb EURECAT-CTM i el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus organitzen una jornada de debat dins el marc del projecte URBANWINS.

La jornada es centrarà en la innovació com a motor del canvi cap a un nou model de gestió de residus, i la possibilitat d’adaptar els eco-parcs o CTR’s (Centres de tractament de residus) cap a models d’economia circular.

La jornada tindrà lloc el dia 23 de novembre, des d’ 1/4 de 10 del matí fins a les 2 del migdia, emmarcada dins la Setmana Europea de prevenció de residus.

Dirigida bàsicament a alcaldes, regidors i tècnics municipals, així com a professionals del ram, inauguraran la jornada els alcaldes de Manresa i Sabadell, Valentí Junyent i Maties Serracant, respectivament.

La jornada tindrà dues parts: en una primera part es debatrà sobre les eines innovadores per a la gestió de residus i la prevenció del malbaratament alimentari (projecte Ecowaste4food), aproximacions als municipis de Sabadell i Manresa.

La segona part estarà centrada bàsicament en els reptes d’adaptació de la gestió de residus cap a l’economia circular, amb la presentació del projecte DECISIVE, una visió integral del Consorci de Residus del Maresme i els reptes de futur.