El Teatre Principal ha acollit l’acte de reconeixement a les persones i entitats que han participat en els programes del Servei de Primera Acollida que organitza l’Ajuntament de Sabadell. Aquest curs, prop de 700 persones hi han pres part. L’acte vol destacar la feina que han dut a terme les persones dels programes d’acollida, així com la seva motivació per formar part de la vida de Sabadell.

Són persones que ja són sabadellencs i sabadellenques i que han participat en els mòduls formatius que integren el circuit d’acollida per assolir competències lingüístiques en llengua catalana i castellana, coneixements laborals, així com coneixements sobre la societat catalana i el seu marc jurídic.

En el transcurs de l’acte s'ha projectat un vídeo amb el testimoni de diverses persones que hi han pres part i es podrà escoltar als representants de les principals entitats que tenen programes d’acollida a Sabadell.

S'ha presentat, a més, la iniciativa de “Refugiats benvinguts”, que promou la integració real de les persones refugiades que viuen a Catalunya i que tenen molts problemes per accedir a un habitatge, posant-los en contacte amb persones locals que tinguin ganes de compartir habitatge en condicions d'horitzontalitat i respecte mutu.

Així mateix, ha tingut lloc l’actuació musical del grup Ifsan, integrat per músics africans i europeus que reinterpreten i revitalitzen la tradició musical amaziga amb lletres catalanes.