El proper dimecres 29 es celebrarà un acte públic per anunciar els projectes que han estat escollits per votació popular

RSA les 22h de la nit del passat dimecres es va tancar el període de votacions dels projectes del Retorn Social. Prop de 1.000 persones han participat del procés de votació popular a través d’internet, en el que qualsevol veí i veïna de Sabadell va poder votar els projectes que creia més mereixedors de rebre l’ajuda econòmica.

Ara, el grup de seguiment del Retorn Social, conformat per diverses entitats com COOP57, ADENC, Càritas, Actua Vallès, Sabadell per la Independència, Laboratori Social Metropolità, i grups de barris i sobiranies de la Crida, revisaran el procés de votació i comprovaran totes les dades i resultats.

 

Acte per anunciar els projectes guanyadors

El proper dimecres 29 a les 19.30h, al Centre Cívic de Can Rull, es celebrarà un acte públic on s’anunciaran quins projectes han sortit escollits per rebre les ajudes econòmiques. Es faran públics els resultats de les votacions i quins dels 28 projectes, dels quals 9 opten a una ajuda de fins a 500€, i 19 opten a l'ajuda de més de 500€, han sortit guanyadors del procés de votació popular.

“La participació en la primera edició del Retorn Social ha superat les nostres expectatives, tan pel que fa al nombre i diversitat de projectes presentats, com per la quantitat de persones que han participat en el procés de votacions”, ha expressat la portaveu de la Crida, Anna Lara.

 

22.000€ provinents del romanent dels sous dels regidors/es de la Crida

Els regidors i regidores i càrrecs de confiança de la Crida per Sabadell tenen un topall salarial de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional, tal com estableix el Codi Ètic de l’organització. Malgrat intentar que aquest topall de sou fos el que es fixés per a totes les regidores de l’Ajuntament, no es va aconseguir ja que la resta de partits no hi van estar d’acord, i davant la impossibilitat legal que unes regidores cobrin menys que les altres, la Crida retorna en forma de donació tot el que sobrepassa d’aquest límit salarial.

És precisament d’aquest romanent dels sous dels regidors/es de la Crida, d’on provenen els 22.000€ que es destinaran aquest any al Retorn Social.