La regidora Glòria Rubio ha presentat avui un nou pla ambiciós i transformador per la ciutat de Sabadell. Es busca capgirar profundament la relació entre l'administració, les entitats i la participació ciutadana.

Aquest Pla, que es portarà al Ple d'aquest mes, busca la millora de la cohesió social. Segons Glòria Rubio: "L'objectiu és generar eines concretes per donar resposta a les necessitats específiques de cada barri. No un model prefabricat, sinó flexible i participatiu."

[gallery size="large" columns="2" ids="5865,5864"]

Glòria Rubio: "Es tracta d'un gir en el model les polítiques públiques aterrades al territori. Un canvi profund en el model de treball de l'administració: potenciant la coordinació entre serveis i centrant-se en les necessitats concretes del barri al que es treballa. Amb aquest Pla es busca trencar amb les tendències individualistes dominants a la nostra societat i potenciar precisament l'enfortiment dels vincles de comunitat. Aquesta xarxa és la que ens permet autoorganitzar-nos per defensar els nostres interessos col·lectius."

[gallery columns="2" size="large" ids="5863,5862"]

"Es tracta de construir relacions de col·laboració i corresponsabilitat amb la ciutadania, no alimentant la dependència i les relacions de consum que hem heretat de l'anterior model administratiu." Ja s'han fet proves pilot, però ara es tracta d'extrendre-ho a tota la ciutat.

Un dels exemples és el de la taula comunitària 'Som Torre-Romeu', a la que han participat 177 persones a un total de 13 trobades de la taula. Aquesta prova pilot s'ha mostrat altament satisfactòria tant per l'administració com per la ciutadania, marcant-nos el camí a seguir.

[gallery columns="2" size="large" ids="5871,5870,5869,5868"]