La despossessió permanent i cada cop més accentuada que patim les classes populars ens està portant a una situació d’autèntica d’emergència social que, malgrat la creixent organització i mobilització popular, encara no hem aconseguit aturar. Els partits polítics tradicionals (inclosos els d’esquerres) que han participat de la “gestió” del règim actual són incapaços de revertir la situació i no són percebuts per la majoria de la població com una eina útil per als seus interessos. Cada dia noves formes d’organització política més horitzontals, més honestes i d’arrel més transformadora s’obren camí en mig d’una triple crisi: nacional, econòmica i democràtica. A la ciutat de Sabadell aquest context de crisi es veu reflectit en les centenars de famílies sense recursos, en la privatització i retallades en serveis públics, en la corrupció que ha imperat en un govern local del PSC cada dia més desacreditat i mancat de qualsevol tipus de projecte de ciutat, o en les conseqüències pel territori d’anys d’especulació urbanística al servei d’un selecte grup de privilegiats.

Davant aquesta conjuntura, les persones treballadores que estem fartes de despossessió i corrupció, necessitem canvis que permetin començar a revertir la situació de “derrota rere derrota” que patim, i que ens portin a acumular forces de cara a la ruptura amb el règim actual i l’obertura d’un procés constituent que posi les necessitats de les persones davant dels interessos de la banca i les oligarquies que ens dirigeixen. Això només podrem fer-ho si ens organitzem de base en defensa d’un marc de reivindicacions on les necessitats i el benestar de les persones estiguin al centre del debat. Per tant, el repte que ens plantegem és aglutinar i enllaçar un conglomerat de lluites dins i fora les institucions que permeti dissenyar i aconseguir victòries polítiques, emancipadores i engrescadores!

Les persones que organitzem la #CridaperSabadell i els col·lectius que hi donen suport (CUP, Entesa per Sabadell i Moviment Popular de Sabadell) us volem convidar a un espai de trobada on abordar la situació d’emergència econòmica i social que vivim a Sabadell, i a discutir col·lectivament quins són els elements centrals d’un marc de lluita pels interessos de la majoria treballadora. Per això fem una crida a la participació a les persones activistes, cooperativistes, afectades per la crisi i les retallades, indignades amb la corrupció i els privilegis, implicades en projectes de base o simplement sensibilitzades amb la transformació social.

logotip