Des de fa uns mesos, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), les organitzacions de l'Esquerra Independentista, membres de Procés Constituents articulats al voltant de "Constituents per la Ruptura", Corrent Roig i altres col·lectius de l'esquerra alternativa, han estat treballant per preparar una candidatura per les eleccions del 27 setembre, amb la voluntat de fer d'aquestes eleccions siguin alhora plebiscitàries i constituents. La candidatura s'anomenarà CUP-Crida Constituent, i espera esdevenir la candidatura per la ruptura amb el règim del 78, el capitalisme i el patriarcat.

El proper diumenge 26 de juliol es celebraran unes primàries obertes a la ciutadania per triar-ne els i les candidates de la llista electoral. S'ha habilitat el web perlaruptura.cat obert a tota la ciutadania que hi pugui simpatitzar. Tal com s'explica al web, per pariticpar a les primàries de la CUP-CC hi ha dues opcions: o bé inscriure's presencialment i posteriorment votar online, o bé inscriure's online i després votar presencialment el diumenge 26.

A Sabadell s'habilitarà un punt d'inscripció el proper dilluns 20 de juliol de 20h a 21h (per aquelles persones que vulguin inscriure's presencialment per poder després votar online), i també un punt de vot presencial el diumenge 26 de juliol a la tarda (per aquelles persones que prèviament s'hagin inscrit online). En ambdós casos, la mesa de inscripció i votació serà al Casal Can Capablanca.

Convidem a totes les persones adherides a la Crida per Sabadell a participar, si així ho desitgeu, d'aquest procés obert a la ciutadania. A més, us informem que el proper dimecres 22 de juliol es celebrarà a les 20h una assemblea oberta per parlar de com desplegar la campanya electoral de CUP-Crida Constituent a Sabadell i comarca.