Es debatran aspectes com ara la mobilitat o la remodelació de la placa de Lisboa

 

Els veïns i veïnes de Can Llong estan citats el proper dimarts, 23 d’octubre a 2/4 de 7 de la tarda, al centre cívic, a una nova sessió de treball de la Taula de Can Llong, per parlar de qüestions que actualment preocupen al veïnat i a les entitats del barri.

Entre els temes que figuren a l’odre del dia destaca la nova línia d’autobús que va començar a funcionar el passat mes de setembre i que connecta Castellarnau amb la plaça d’Espanya. Es tracta de la línia L11 Exprés, un bus llançadora que facilita la mobilitat d’alumnes i treballadors de l’Institut de Castellarnau. A més, la darrera parada, ja que esta situada a la plaça d’Espanya, permet connexions amb els Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies.

Un altra de les qüestions que es tractaran al llarg de la sessió serà el projecte de remodelació de la plaça de Lisboa, que té per objectiu cosir els dos costats de la ronda d’Europa amb plataformes de connexió per a vianants i molta vegetació. L’ordenació proposa dues zones d’estada, sobre la llosa que cobreix el ferrocarril, als dos extrems.

També es posarà sobre la taula una proposta de projecte per urbanitzar la llosa del pont que passa per sobre de la ronda d’Oest, ubicada al giratori del carrer d’Estrasburg. La voluntat és que s’iniciï un procés de debat per definir aquest espai en el marc de la Taula i que sigui el veïnat qui decideixi com ha de ser.

El darrer dels temes que consten a l’ordre del dia són les actuacions realitzades a l’entorn del parc d’Odessa pel que fa a la detecció de rosegadors. En aquest sentit, s’explicaran les accions conjuntes que s’han fet darrerament entre els departaments de Salut i Parc i Jardins.

 

Taula de barri de Can Llong

La Taula de Can Llong es va crear  l’any passat amb l’objectiu d’apoderar i implicar les veïnes i els veïns de Can Llong en la presa de decisions sobre totes aquelles qüestions que afecten de forma directa al barri.

A les reunions assisteixen veïnes i veïns a títol individual i entitats del barri com ara les dues associacions veïnals del barri de Can Llong: l’Associació de Veïns Nous barris oest – Can Llong i l’Associació Unió veïnal de Can Llong i Castellarnau.

Tal i com explica la regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio, “un dels objectius de l’Ajuntament és l’apoderament de la ciutadania en les decisions de tot allò que afecta a la ciutat. Treballem per proveir els mitjans necessaris perquè la participació ciutadana esdevingui eina fonamental d’incidència, implicació i presa de decisions de la ciutadania sabadellenca sobre allò que l’afecta”.