Després de 7 anys al Ple Municipal li passa el relleu a Lluís Perarnau com a regidor de la Crida

 

La Crida per Sabadell ha convocat avui una roda de premsa a la Plaça de Sant Salvador, al barri de Covadonga, per anunciar que Maties Serracant ha renunciat a la seva acta de regidor. Aquesta decisió es farà efectiva en el Ple Municipal del 8 de setembre, després de gairebé 7 anys com a regidor (primer de l’Entesa per Sabadell i després de la Crida per Sabadell, sumant 2 anys i mig a l’oposició i 4 al govern de la ciutat).

Maties Serracant ha explicat: “Per nosaltres ostentar un càrrec electe és una condició transitòria. Ho tenim interioritzat en la nostra forma d'entendre la política. Així està recollit en el nostre Codi Ètic i forma part de la idiosincràsia tant de la Crida com de l'Entesa. Ningú és imprescindible i tothom és necessari. Que hi hagi relleu és positiu. I així ho hem anat fent durant aquests anys. Fem política cada dia des de molt llocs, no només des de les institucions. De fet, el pas per la institució és una part petita, ja que porto des dels 17 anys vinculat a l'activisme i als afers col·lectius, d'una o altra manera.”

A continuació, ha agrait la confiança dipositada en ell, tant per part de l’Entesa com per part de la Crida, així com el suport públic a les urnes de les quals ha format part. “El suport ciutadà imprescindible  en l'exercici de les diverses responsabilitats”, ha sentenciat. “No farem ara una valoració dels darrers anys. Ja l'hem feta col·lectivament. Personalment acabo aquesta etapa satisfet amb la feina feta tant al govern i com a l’oposició, però també sóc crític i tinc el sentiment de no haver arribat mai allà on desitjaríem perquè el repte és immens. Alhora, l’etapa com a càrrec electe acaba però no la feina a la Crida. Seguiré en el dia a dia de l’organització i seguiré treballant per transformar Sabadell.”

Ha mostrat també tot el seu suport a la CUP davant d’una nova ofensiva represiva contra el dret a l’autodeterminació. “Nosaltres, des de la Crida, també vam fer campanya pel referèndum.”

Per acabar, ha anunciat que Lluís Perarnau serà qui el substituirà com a regidor de la Crida perquè és el següent a la llista. “Celebrem que hagi acceptat assumir aquesta responsabilitat perquè ens aporta la seva experiència i el seu compromís.”

Al seu torn, Lluís Perarnau ha agraït a Maties Serracant la seva dedicació a la política municipal. “Volem ressaltar l’important paper que ha dut a terme el Maties amb el seu compromís. En el mandat anterior, en què la Crida per Sabadell vam impulsar i participar del Govern de Transformació després de 14 anys de govern del PSC de Manuel Bustos, el Maties va assumir la tinença d’alcaldia de Territori i Sostenibilitat, una àrea cabdal per a transformar Sabadell cap a un model de ciutat més humana i sostenible, com la crisi sanitària del Covid-19 ha posat de relleu de manera extraordinària.”

Ha posat de relleu les diverses denúncies judicials que ha rebut Maties Serracant per lluitar contra la corrupció i defensar el dret a l’autodeterminació. “Va ser objecte d’una denúncia trampa per part del portaveu del grup municipal socialista, Josep Ayuso i d’una funcionària per la cessió de Cal Balsach i d’una segona denúncia trampa pel seu paper en la fiscalització del contracte de residus, per part de l’empresa concessionària SMATSA. Ambdues han quedat arxivades. I actualment encara es troba en un procés judicial per defensar el dret a realitzar un referèndum d’autodeterminació.”

A continuació, Lluís Perarnau ha explicat: “Prenc el relleu com a regidor amb moltes ganes. La nostra acció política, la de la Crida per Sabadell, és una obra col·lectiva. M’incorporo amb el Maties al costat per aprendre d’ell en temes d’urbanisme. Amb l’Anna i la Nani fent molt bona feina al grup municipal. Amb ganes d’emprendre la tasca de fiscalització que ens pertoca com a oposició. Fiscalització de l’acció política del govern socio-convergent, i també dels contractes dels serveis municipals. Amb ganes de recuperar i posar sobre la taula els plans que el govern actual ha deixat al calaix, com el Pla Local de l’Habitatge o el de Prevenció de Residus, que tan necessaris són actualment. A la Crida per Sabadell seguim el fil que l’Entesa per Sabadell va iniciar i treballar durant anys. No ens agrada la política d’aparador, la política dels titulars enganyosos i la de les excuses i els subterfugis per no anar al fons de les coses. Aquest és el nostre repte i personalment em sento totalment compromès i identificat amb aquesta tasca.”

[gallery columns="2" size="large" ids="6481,6482,6484,6483"]