L’alcalde de Sabadell, formant part d’una delegació d’alcaldes i alcaldesses, es va reunir ahir amb el president del Parlament, Roger Torrent

Maties Serracant, alcalde de Sabadell, ha estat un dels representants municipals de la delegació d’alcaldes i alcaldesses que ahir al migdia van mantenir una reunió amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. La trobada forma part de les rondes de reunions que, les darreres setmanes, està fent el president del Parlament amb els agents econòmics i socials del país, per fer front comú en la defensa dels drets i de les llibertats del país, davant la situació política i social que viu Catalunya.

La delegació municipal estava formada també, per Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona; Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei, i Maite Aymerich, alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts.

"Sabadell ja des dels anys 80 ha estat referent de la lluita per la defensa de les llibertats i la democràcia a Catalunya, i ara i aquí per dignitat ens toca ser al costat de les institucions catalanes i ha ratificat el compromís del poder local en la defensa del valors democràtics i de les institucions. És per això que les institucions i el conjunt de la societat civil estem buscant espais comuns per refermar una aliança en favor de la democràcia", va declarar Maties Serracant.

La reunió va tenir lloc al Despatx d’Audiències del Parlament de Catalunya i va durar poc més d’una hora. Maties Serracant va remarcar el fet que Sabadell transmetrà al conjunt de municipis del Vallès Occidental "la voluntat del president del Parlament i el compromís inequívoc amb la democràcia i les institucions legítimes del país."

Article 155

L’alcalde de Sabadell va recordar que la ciutat té compromisos al Ple per exigir la recuperació dels drets civils bàsics i l’aixecament de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. Sobre el 155, Serracant va lamentar que "a més de ser una imposició autoritària i que porta a etapes passades, és un entrebanc diari per als ajuntaments de Catalunya, perquè atura moltíssimes polítiques. Especialment greus són els casos en què s’afecta el finançament dels serveis socials, perquè té un impacte altament negatiu entre els més vulnerables."