La remodelació ha suposat la construcció de 564 habitatges nous per substituir els que tenien deficiències estructurals

 

L’alcalde en funcions , Maties Serracant, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, han lliurat avui les claus de 44 habitatges al barri dels Merinals a les famílies que hi viuran a partir d’ara. Aquests pisos formen part de la remodelació del barri, que ha suposat la substitució de 564 habitatges que estaven afectats per patologies estructurals. Els pisos han estat construïts per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i finançats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Els habitatges lliurats avui estan situats al carrer de Tenerife, 7-9, distribuïts en dos blocs (11 i 12) que tenen planta baixa i cinc plantes i que estan units en la planta soterrani per un aparcament comú de 47 places. Tots els habitatges tenen 3 dormitoris i una superfície que va dels 71,88m2 als 73,75 m2.

El procés de remodelació del barri dels Merinals de Sabadell ha comportat construir un total de 564 habitatges i enderrocar-ne 592, corresponents a 16 blocs. Després de lliurar aquesta darrera fase, l’INCASÒL enderrocarà els 2 blocs afectats que resten i urbanitzarà l’espai alliberat.

Maties Serracant ha afirmat que "amb l’entrega de les claus dels edificis, avui es tanca una etapa en què massa veïns i veïnes han hagut de patir unes condicions que no es mereixien perquè els seus pisos patien aluminosi. A partir d’ara podran viure amb dignament."

I ha afegit que "cal valorar molt positivament que la Generalitat hagi cedit 9 d’aquests habitatges a la mesa d’emergències de Sabadell, amb la qual cosa podem donar sortida a l’emergència habitacional de 9 unitats familiars de la ciutat."

Serracant també s’ha expressat en el sentit que "tot i això, als Merinals encara queda molta feina per fer. S’ha d’acabar l’enderroc dels habitatges antics, urbanitzar l’espai públic que ocupaven, millorar l’entorn i avançar en els processos de diàleg i mediació per dictaminar en quina situació es troben els habitatges que no es van incloure en el procés de remodelació inicial."