Aquest dissabte es realitzarà la Jornada de Sobirania d’Espai Públic al carrer Permanyer, davant del CAP de Gràcia

Jornada de Sobirania Espai PúblicSota el lema “Creixent a les places i carrers. Transformem l'espai comú!”, el grup de Sobirania d’Espai Públic ha organitzat una jornada que es realitzarà a l’aire lliure, al carrer Permanyer. La jornada pretén reflexionar i debatre al voltant dels usos de l’espai públic i reivindicar aquest com una eina de transformació social.

La jornada, que començarà amb una benvinguda amb cafè a les 9.30h del matí, abordarà en primer lloc l’espai públic des de la mirada dels infants. Amb ‘Estones entre l’escola i la llar’, es vol reflexionar al voltant dels anomenats camins escolars i el concepte de mobilitat segura i espai públic des dels ulls dels més petits i petites. Els joves i el seu model de lleure també seran protagonistes de la jornada, ja que els carrers i places de les postres ciutats esdevenen l’espai de relació i socialització entre adolescents i joves. També es posarà sobre la taula com aconseguir una mobilitat activa i segura als nostres barris, amb propostes de pacificació de carrers, expulsió dels cotxes i incentivació del transport públic i de les bicicletes. Per últim, es donarà a conèixer l’experiència implantada a la ciutat de Pontevedra, model pioner a l’estat espanyol i d’èxit pel que fa als camins escolars. La jornada acabarà amb una acció reivindicativa i un vermut per a tothom.

“Volem mirar la nostra ciutat des dels ulls dels infants, de les joves, o de les persones amb mobilitat reduïda”, ha explicat Isabel Gomà, membre del grup de Sobirania d’Espai Públic. “L’espai públic l’hem de convertir en un espai amable, segur i accessible per a tothom. L’hem de concebre com un espai relacional i una eina molt potent de transformació social”, ha afegit Gomà.

Aquesta serà la novena i última sessió del cicle de Jornades de Sobiranies, un cicle que va començar el passat mes d’octubre i que ara posa punt i final. Està previst que tot el treball sorgit d’aquestes jornades quedi recopilat i sintetitzat en una futura publicació.