Aquest passat dissabte, la Crida per Sabadell va participar de l'assemblea comarcal de les CAV que es va realitzar a Cerdanyola del Vallès.

CUVFSoWXIAAvCJA.jpg largeLes CAV, que compten amb 45 regidores, més de 41.000 vots i governen a 4 municipis de la comarca (Sabadell, Cerdanyola, Barberà i Ripollet), es van trobar el passat dissabte per definir els reptes de futur d'un espai transformador en creixement exponencial. L’assemblea, on van participat una setantena de representants de les 14 candidatures locals que conformen les CAV, ha servit per definir els reptes estratègics a abordar en el proper cicle polític, marcat per la forta crisi social i econòmica que estan patint les classes populars.

El primer d’aquests reptes proposats és enfortir des de dins i fora de les institucions les xarxes de poder popular de la comarca, com ara els casals, ateneus, associacions, etc., ja que sense l’organització popular no és possible la transformació profunda de la societat. En segon lloc, també s’aposta per enfortir els canals de comunicació de les CAV amb el conjunt de la població del Vallès Occidental, per explicar més i millor totes les propostes que surtin de les CAV. Per altra banda, també s’aposta per enfortir, com a CAV, un projecte propi de model de comarca, amb un programa polític basat en experiències de transformació reals que permetin desenvolupar a nivell local i comarcal la sobirania econòmica, la sobirania energètica, la sobirania alimentària o la sobirania residencial. Finalment, s’han proposat línies d’acció de govern coordinades i la formació pels diferents governs on les CAV hi participen, com ara la gestió de residus, de transports o de biomassa.