L’obra civil s’hi acabarà aquest estiu i, a la tardor, s’hi plantaran els arbres caducifolis

 

Les obres de creació del nou espai públic de la plaça d’Espanya han entrat en la fase final. Així ho van poder comprovar ahir els veïns de les associacions de la zona nord de la ciutat –les de Torreguitart, la Creu Alta, Ca n'Oriac i la Concòrdia–, que van visitar l’espai acompanyats per l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero. Maties Serracant ha explicat que "ara ja veiem com es configura la nova plaça, que s’ha fet integrant les propostes del veïnat i les necessitats d’una centralitat de barri que fa alhora de connector de transport públic."

Les obres han rebut una inversió d’1.193.178,13 euros i permetran comptar tres àmbits diferenciats. D’una banda, l’espai d’actes cívics, a l’extrem sud, tocant a l’avinguda de Josep Tarradellas, que està envoltat per un talús verd molt suau, on s’ha aprofitat el desnivell del terreny que farà de graderia per seure-hi i gaudir d’activitats diverses a l’aire lliure. D’altra banda, hi haurà diversos espais de jocs i, finalment, espais d’estada i un mirador.

La zona de joc comptarà amb una àrea per a infants de 0 a 6 anys, amb una caseta, unes gandules i un quatre en ratlla. A banda, hi haurà un petit tractor disposat sobre la gespa, que recordarà que el sector primari encara forma part activa del paisatge. En segon lloc, hi haurà una zona de joc d’edats mitjanes composta per bosc de trepa i, al voltant, un tronc de seure i jugar. També s’ha habilitat una zona destinada, en principi, a adolescents, molt a prop de l’accés a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, amb un carregador de mòbils mitjançant placa solar, al voltant d’un banc de gran longitud.

Xavier Guerrero ha afirmat que "hem volgut fer retorn als veïns perquè vegin l’estat de les obres i perquè és un projecte que vam fer amb ells. Volem que vegin que hem seguit el que es va pactar en el seu moment amb ells i que l’espai ja va prenent forma i esdevindrà un jardí dins de la ciutat; un lloc de gaudi, repòs i diversió."

Es preveu que l’obra civil s’acabarà a l’estiu i que a la tardor, pels volts del mes de novembre, es plantaran els arbres que hi falten. El fet és que la meitat dels exemplars que s’hi ha projectat són caducifolis i s’han de plantar quan fa una mica de fred i entren en aturada vegetativa.