L’actuació permetrà practicar-hi esport formatiu i de competició

 

L’Ajuntament ha renovat completament el Poliesportiu de les Termes. Concretament n’ha remodelat la pista i l’ha pavimentat de nou, de manera que ara s’hi podrà practicar futbol sala i bàsquet. A més, ha creat una pista de patinatge a l’espai de nova pavimentació i ha mantingut un camp de sauló.

Les obres han anat a càrrec de l’empresa Grup Mas Constructors SLU i han tingut un cost de poc més de 198.000 €. Davant l’estat de deteriorament amb què es trobava la pista poliesportiva de formigó i la manca de condicions per al transit del públic i dels esportistes, s’ha pavimentat el conjunt, així com la disposició d’un nou parapilotes. L’objectiu ha estat millorar la qualitat de la pràctica de diferents esports. Ara, a la pista poliesportiva es podrà practicar handbol i bàsquet. A més, s’ha creat una pista de patinatge i s’ha fet manteniment d’un camp de sauló.

La remodelació del Poliesportiu de les Termes respon a una demanda ciutadana perquè a les pistes poliesportives s’hi pugui practicar esport formatiu i de competició, com també que s’hi incrementi la qualitat dels serveis per a la pràctica esportiva de la ciutadania.

L’equipament està molt lligat al barri i a l’Associació de Veïns de les Termes. De fet, el programa de la reforma s’ha treballat entre les entitats del Districte 6 i l’Ajuntament, en diverses sessions de treball.

La major part de les activitats formen part del projecte Esport Jove als Barris, que es duu a terme de la mà de la Ludoteca Margarida Bedós i amb la implicació de l’Institut Les Termes. D’aquesta manera, s’ofereix un espai per practicar-hi activitats fisicoesportives, que complementen l’oferta que ja hi ha al districte i que posa a l’abast dels infants i adolescents del barri la possibilitat d’incrementar el seu nivell d’activitat física sota la supervisió de monitors.

El programa pretén treballar conceptes relacionats amb els valors i les virtuts a través de l’esport, alhora que estimula el desenvolupament d’hàbits saludables.

Ara queda pendent una altra obra, totalment independent d'aquesta, que consisteix a fer nova la tanca de separació del poliesportiu del bloc d'habitatges. Aquesta actuació està actualment en licitació.

Jornada esportiva de celebració, el 16 de febrer

Per celebrar la remodelació de les pistes l’Ajuntament ha previst una jornada esportiva el proper 16 de febrer, que consistirà en un campionat de futbol i un entrenament de patinatge. Els partits començaran a 9 h i s’allargaran fins a les 14.30 h. Hi participaran més d’un centenar nois i noies d’entre 5 i 16 anys, provinents de la Ludoteca Margarida Bedós, de l’Associació Esportiva Can Deu i de l’Acadèmia Aristoi.

En aquest context, la trobada també pretén crear espais de convivència mitjançant l’esport, obrir la pista poliesportiva a tothom i fer xarxa amb el conjunt d’entitats del barri.