La Junta al·lega que banderes, llaços i pancartes es poden identificar amb alguna de les candidatures que es presenten a les eleccions del 21 de desembre

 

Concretament, esmenta l’edifici consistorial, l’Ateneu, el Centre Cívic de Torre-romeu i la Torre de l’Aigua. El recurs, que sol·licita que es revoqui l’acord de la Junta Electoral, argumenta en primer lloc que l’acord no especifica quins són els símbols que s’han de retirar i que, a més, ara mateix a la façana de l’Ajuntament hi ha penjades tres pancartes amb tres lemes diferents, com també s’exhibeix, en una finestra, el símbol d’un partit polític concret.

En segon lloc, el text que es presentarà inclou que l’acord de la Junta és una vulneració del dret fonamental a la llibertat d’expressió consagrat de la Constitució espanyola. S’entén que la carta magna reconeix els drets d’expressar lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula l’escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció. A més, la Constitució també estableix que l’exercici d’aquests drets no es pot restringir mitjançant cap tipus de censura prèvia. D’altra banda, l’Ajuntament es basa en el precepte que proclama el dret fonamental a la llibertat d’expressió, que és el dret a expressar i difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula, l’escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció.

Maties Serracant, alcalde de Sabadell, ha afirmat que “les pancartes, els llaços i els altres símbols que hi ha penjats als edificis municipals no s’identifiquen amb cap candidatura concreta i només són una plasmació de l’exercici del dret a la llibertat d’expressió que tots tenim com a ciutadans”. I ha afegit que “exposar-los no hauria de comprometre la imparcialitat, l’objectivitat i la neutralitat del procés electoral, com diu la Junta Electoral”.