L’Ajuntament de Sabadell dóna suport a les persones que volen optar a una subvenció per rehabilitar habitatge privat que ofereix la Generalitat de Catalunya. Les gestions es poden fer a l’Oficina Local d’Habitatge, que es troba a la seu de Vimusa (carrer de Blasco de Garay, 17).

 

Les subvencions s’han de sol·licitar a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), organisme que depèn de la Generalitat, i cobreixen part de les despeses de la rehabilitació. Concretament, les millores en eficiència energètica i sostenibilitat, conservació, seguretat i accessibilitat.

Les poden demanar els propietaris i les propietàries o les comunitats que hagin passat les Inspeccions Tècniques de l’Edifici (ITE), tot i que també se’n concedeixen per a edificis més nous. Aquests ajuts arriben ara, després que la Generalitat comuniqués a les persones propietàries d’edificis amb una antiguitat de més de 45 anys que tenen l’obligació de lliurar a la Generalitat les ITE. En el cas de Sabadell, aquesta comunicació es va adreçar a 4.753 edificis i s’instava la propietat a fer l'ITE i a remetre'n l'informe resultant. La carta recordava que l’incompliment pot implicar sancions.

L’Ajuntament ha reclamat a la Generalitat ajuts especialment per a propietaris i propietàries que no tenen capacitat econòmica per assumir aquesta despesa ni les accions de rehabilitació que se'n puguin derivar. En aquest sentit, Glòria Rubio, regidora d’Habitatge, ha afirmat que "celebrem que posin a disposició de la ciutadania aquests primers ajuts, però no estem d’acord que aquesta despesa es pugui exigir a famílies que no tenen manera de fer-hi front."

I ha afegit que "reclamem a la Generalitat que obrin més subvencions com aquestes, perquè volem anar més enllà, igual com volem saber què passa amb les famílies que no poden fer front a la resta de la despesa."