Un total de 628 persones van assistir a les trobades el 2018

Aquest mes de gener han començat les sessions d’acollida que l’Ajuntament organitza per a les persones nouvingudes. En total, aquest any s’han programat 36 trobades a diferents equipaments municipals de la ciutat, per donar als assistents la benvinguda al municipi, informar-los sobre els serveis i recursos existents i explicar-los en què consisteix el servei de primera acollida. L’any 2018 van tenir lloc 32 sessions d’acollida, amb 628 participants.

Per tal d’informar de les sessions a les persones nouvingudes, és el mateix Servei de Sabadell Atenció Ciutadana qui, en el moment en què aquests ciutadans i ciutadanes s’empadronen al municipi, els indica quina és la trobada més propera en el temps i segons la zona de residència.

Un cop han assistit a la sessió, es convida les persones interessades a continuar amb el Servei d’Acollida a una entrevista individual, a través de la qual se les orienta sobre la finalitat del servei, l’itinerari formatiu i els requisits per obtenir el certificat final d’acollida expedit per la Generalitat de Catalunya.

Les sessions d’acollida, juntament amb els tallers de coneixement de la societat catalana, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos bàsics de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, amb l’objectiu de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.