Aquestes empreses van eludir 1,4 milions d’euros entre els anys 2012 i 2015

primera_piedra_sabadell-ikea_davidarnoldi004_thumb_lTal com ha publicat avui el setmanari Directa, la multinacional Ikea va eludir més d'1 milió d'euros en impostos entre el 2012 i 2015. De la mateixa manera, Leroy Merlin i Conforama també s'haurien estalviat 346.835€ i 87.327€ respectivament. Les tres grans empreses s'haurien inscrit sota un epígraf de l'Impost d'Activitats Econòmiques que no els pertoca i haurien fet constar menys superfície de la que ocupen realment, estalviant-se així 1,4 milions d'impostos.

 

El regidor de Nova Economia, Albert Boada, ha declarat que "l'Ajuntament de Sabadell, en consonància amb el seu compromís amb una fiscalitat justa i progressiva i per acabar amb pràctiques com l'elusió i evasió fiscal ha obert expedients a aquestes tres empreses després de detectar aquesta forma de tributació fraudulenta".

 

Segons informa la Directa, l'Agència Tributària de Sabadell ha desestimat les al·legacions presentades per les empreses, tot i que encara tenen l'opció d'interposar recurs al jutjat contenciós administratiu. Si aquest dóna la raó a l'Agència Tributària, les tres empreses hauran d'abonar la quantitat eludida més els interessos de demora, és a dir, un total d'1,55 milions d'euros, que aniran a parar a les arques de l'Ajuntament.

 

Foto: directe.cat