El Ple Municipal va aprovar ahir una moció rebutjant l’actuació repressiva desproporcionada dels cossos policials durant la Vaga General del 29 de març de l’any 2012

sabadell_web_3La Crida per Sabadell va presentar al Ple municipal d’ahir una moció impulsada pel grup de suport a les vaguistes encausades durant la Vaga General del 29 de març del 2012 a la ciutat, a la que també es va afegir com a proposant Unitat pel Canvi. La moció acordava rebutjar l’actuació repressiva i desproporcionada dels cossos policials durant aquella jornada de Vaga General; reafirmar la defensa dels drets socials i el dret a la manifestació; i fer arribar aquests acords a fiscalia, a la Generalitat de Catalunya i als tribunals que jutjaran i que estan tramitant els processos judicials contra les persones encausades.

Els vots favorables de tots els grups que conformen el Govern municipal, Unitat pel Canvi, Esquerra Republicana, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell, van permetre que el Ple aprovés la moció. Convergència i Unió, Partit Socialista, Ciutadans i Partit Popular van votar-hi en contra. Tal i com van destacar diversos membres del Govern, és el primer cop que l’Ajuntament es posiciona al costat de les persones encausades per lluitar en favor dels drets socials i laborals.

Glòria Rubio, en nom del Grup Municipal de la Crida per Sabadell, va recordar precisament que “L’Ajuntament ha d’estar sempre en la primera línia de defensa dels drets socials i laborals, al costat de les veïnes de la ciutat que es mobilitzen per fer-los efectius en benefici de totes”. Rubio va manifestar que “la reforma laboral aprovada pel Partit Popular que va provocar aquella jornada de Vaga General és la més agressiva contra els drets i les llibertats de la classe treballadora dels darrers trenta anys, acabant amb els mecanismes de negociació col·lectiva, facilitant i abaratint els acomiadaments i impulsant la precarització dels llocs de treball mitjançant contractes escombraria”.

Rubio també va argumentar que defensar els drets socials és “impulsar i facilitar la mobilització popular, estar al costat de les persones oprimides i rebutjar fermament tota pràctica de repressió política. Moltes de nosaltres hem patit cops de porra i altres formes de repressió i per això des de la Crida sempre estarem al costat de les vaguistes i de les persones detingudes i represaliades per lluitar pels nostres drets col·lectius”. Finalment, i arran de les denúncies de diverses de les persones detingudes i retingudes durant aquella Vaga General d’haver patit maltractaments i agressions per part dels Mossos d’Esquadra, Rubio va recordar que “segons l’informe del 2014 de la Coordinadora per la prevenció i denúncia de la Tortura, 961 persones arreu de l’estat espanyol i 277 a Catalunya han denunciat haver patit agressions, maltractaments o tortures mentre es trobaven sota custòdia policial”.