Es destinaran a infants en situació desafavorida, amb l’objectiu d’avançar en la igualtat d’oportunitats pel que fa a l’accés al lleure educatiu

 

Amb l’objectiu de promoure la cohesió i vetllar per la igualtat d’oportunitats en l’accés al lleure educatiu, l’Ajuntament finançarà 300 places gratuïtes als casals d’hivern que es porten a terme durant les vacances de Nadal. Les places es distribuiran als casals que cinc entitats de la ciutat duen a terme a diferents barris i s’oferiran gratuïtament a infants en situació desafavorida, a proposta de les mateixes associacions de lleure i del consistori. Aquest és el quart any consecutiu que l’Ajuntament impulsa un sistema per garantir que infants i adolescents en dificultats socioeconòmiques puguin accedir als casals d’hivern.

Per fer possible el programa, l’Ajuntament hi destinarà 14.700 €.

Els casals es portaran a terme durant les dues setmanes de vacances escolars i ofereixen entre cinc i set dies d’activitats amb, com a mínim, tres hores diàries. Les entitats de lleure que els organitzen són: Associació Juvenil Esquitx de Sabadell, Associació Esportiva Can Deu, Fundació Privada Idea, Grup d’Esplai La Baldufa i Ludoteca Margarida Bedós.

D’altra banda, les activitats que es proposaran són diverses i volen facilitar que durant les vacances de Nadal infants i adolescents puguin trobar espais on continuar el procés educatiu en un entorn més lúdic. Així mateix, aquests casals són una oportunitat per conèixer la ciutat i treballar valors propis de l’àmbit de l’esplai com la participació, la convivència, la responsabilitat, la solidaritat, la creativitat o el treball en equip. Tots els casals faran sortides per participar en propostes de la programació de Nadal. També diversos destaquen l’element artístic com a eix central de les seves activitats.