L’Ajuntament i els Jutjats de Sabadell es van reunir la setmana passada per assentar les bases per acordar el protocol que ha de fer més fluïda la comunicació entre les dues institucions en els casos de desnonament

Així ho han manifestat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant; la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, en la trobada amb la jutgessa degana dels Jutjats de Sabadell, Glòria Pérez Padilla.

El protocol en el qual s’està treballant també vol comptar amb el suport del Col·legi de Procuradors i el Col·legi d’Advocats. Aquest protocol estableix que abans de desnonar una família el jutjat corresponent haurà d’informar el consistori. “Volem una comunicació més ràpida per poder trobar solucions eficaces en aquests processos, que posen en risc persones que es troben en situació d’exclusió social”, ha declarat Maties Serracant.

Aquest protocol té un precedent semblant en el signat entre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. L’Ajuntament de Sabadell ha manifestat la voluntat d’adherir-se a aquest protocol, el qual estableix una comunicació clara entre administració local i jutjats en uns casos d’emergència residencial.

En la reunió, a més, l’alcalde i els regidors van exposar a la degana la situació que viu l’habitatge a Sabadell, el nombre de desnonaments que es van produir el 2017, el nombre d’habitatges de lloguer que hi ha a la ciutat, com també els casos d’ocupació.

Per consegüent, Ajuntament de Sabadell i Jutjats van acordar que la suspensió dels llançaments en els casos d’execució hipotecària es duran a terme tenint en compte la moratòria estatal, que dona termini fins a finals de 2020. Per tant, en aquests casos l’Ajuntament només hi haurà d’intervenir una vegada ja que aquestes execucions quedaran suspeses aplicant el termini que disposi la legislació.