L’Ajuntament de Sabadell es va personar com a acusació popular en la presumpta estafa de l'administradora de finques

Un jutjat de Sabadell ha condemnat dos membres de l’empresa La Gestora, que s’encarregava de l’administració de les comunitats de la major part dels edificis dels carrers de Sau i de Can Roqueta, al barri de Torre-romeu. Algunes estaven en procés d’instal·lar ascensors a les escales, en el marc del Pla de Barris. L'administradora de l'oficina i l’altre responsable de la gestora es van apropiar al febrer del 2011 d’uns 300.000 euros aproximadament, que corresponien als fons ordinaris i extraordinaris de les comunitats.

L’Ajuntament de Sabadell es va personar com a acusació popular en la presumpta estafa de l'administradora de finques. D'aquesta manera, el consistori ha fet costat als veïns i veïnes orientant les comunitats estafades dels passos que havien de fer davant la situació. A més, es va recomanar als afectats que fessin ús de les pòlisses d'assegurança contractades.

Ara, l'administradora de l'oficina ha estat condemnada a la pena de dos anys de presó i multa per un delicte continuat d'apropiació indeguda, tot i que ha tingut com a atenuants la confessió del delicte i la tardança del jutjat en la tramitació del cas. També s’ha condemnat l’altre responsable de la gestora, a la pena de sis mesos de presó per un delicte d'apropiació indeguda.

Totes les parts eren presents al judici i el jutge ha emès una sentència verbal que permetrà recuperar part de les quantitats i que seran abonades per les companyies asseguradores. Les companyies AXA I ARCH INSURANCE estan obligades a indemnitzar les comunitats afectades a pagar 140.704,71 euros. I. M. haurà de pagar 8.750 euros, i R. P. 1.850 euros.

La regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, ha afirmat que “la bona notícia d’avui és que hem arribat al final d’aquest procés tan llarg, que va castigar comunitats de veïnatge que havien fet grans esforços per poder col·locar ascensors o per fer front a les despeses ordinàries”. Tanmateix, Rubio ha afegit que “la mala notícia és que no s’han pogut recuperar tots els diners estafats, per això des de l’Ajuntament continuarem donant suport a les comunitats afectades i a tots els veïns i veïnes que han patit aquesta estafa”.