Al Ple municipal del juliol de 2018 es va aprovar una moció en aquesta línia

 

L’Ajuntament de Sabadell té l’objectiu de continuar la mediació  iniciada entre l’entitat bancària Cajamar, propietària de l’espai de l’avinguda de Barberà, 142,  i el Centre Social Alliberat L’Obrera, que hi desenvolupa el seu programa d’activitats des de l’ocupació que es va dur a terme l’any 2015.

La voluntat municipal, en consonància amb la moció aprovada pel Ple municipal de juliol de 2018, és mantenir aquest espai de negociació que permeti gestionar els interessos en conflicte entre el CSA l’Obrera i Cajamar, tot i que l’entitat bancària està pendent de la resolució del procés judicial iniciat, que es  produirà passades les vacances d’estiu.

En aquest sentit és important mantenir viu el diàleg entre les parts que permeti donar continuïtat al projecte social d’interès per a la ciutat que duu a terme el CSA l’Obrera, al mateix temps que l’entitat bancària pugui assolir els seus objectius, amb criteris també de responsabilitat social i de revertiment per a la ciutat i el seu teixit social i associatiu.

Durant aquest temps, i com a resposta a la petició del CSA L’Obrera, s’han mantingut dues reunions per recollir les necessitats i reconèixer la importància del projecte desenvolupat en aquest espai i la seva repercussió i transcendència tant per al barri com per a la resta de la ciutat.

Els i les joves del CSA L’Obrera  estan desenvolupant un projecte de centre social obert al barri, on porten a terme tota una sèrie d’activitats dirigides a diversos col·lectius, promovent la convivència veïnal i  la cohesió social.

D’altra banda, en aquestes trobades s’han explorat diferents vies per abordar la situació que passarien per l’expropiació o per la negociació d’unes condicions que permetin la continuïtat del projecte.

 

Projecte de L’Obrera

El Centre Social Alliberat l’Obrera treballa des del 2015 per convertir l’immoble en un espai de trobada pels veïns i veïnes de Sabadell. De fet, l’actual nom és un homenatge a l’antiga l’Obrera, seu del moviment obrer industrial de Sabadell des de l’any 1887.

Al centre hi participen persones a títol individual, tot i que també acull diverses entitats de Sabadell amb un fort compromís social.

Actualment estan desenvolupant diferents projectes, com tallers de lectura, grup de dones, activitats físiques, ball i excursionisme; tallers d’art o un hort urbà, entre altres accions.