La Junta de Govern ha aprovat les subvencions per al veïnat dels Merinals que eren propietaris dels pisos afectats d’aluminosi i que havien de pagar la plusvàlua

 

D’aquesta manera l’Ajuntament dona resposta a les demandes de part del veïnat dels Merinals, que s’havia de fer càrrec del pagament de la plusvàlua d’un habitatge ruïnós, construït per l’administració estatal i que després l’Incasòl va expropiar o comprar per enderrocar-los, ja que no complien amb les condicions d’habitabilitat. Legalment, en el moment de fer-se la compra o expropiació es van generar de manera automàtica les plusvàlues. Per evitar el perjudici a les 31 persones afectades, l’Ajuntament ha impulsat aquestes subvencions.

Després del procés d’aprovació i exposició pública, la Junta de Govern Local va aprovar la concessió de les subvencions un import total de 45.304,35 €. L’Incasòl encara no ha finalitzat el procés de substitució del barri adquirint i enderrocant els habitatges ruïnosos per reubicar les persones en habitatges dignes. Conscients d’aquesta circumstància, des de l’Ajuntament es farà el seguiment durant el proper any 2018 de les actuacions de la Generalitat de Catalunya.

Glòria Rubio, regidora d’Habitatge, ha afirmat que “des del primer moment estem treballant per millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes afectats del barri dels Merinals i continuarem fent un seguiment constant de la situació amb l’Agència Catalana de l’Habitatge”.