Està previst plantar 861 arbres als carrers de la ciutat

La Junta de Govern Local ha donat aquest matí llum verda, de manera inicial, al projecte que ha de permetre rehabilitar places i espais verds de la ciutat afectats per les ventades del 9 de desembre del 2014. Així mateix, la junta ha aprovat, també inicialment, el projecte d’obres per la reposició d’arbrat en carrers de Sabadell afectats per aquestes ventades.

Les actuacions a places i espais verds compten amb un pressupost de 165.437,40 euros i les de reposició de l’arbrat amb un pressupost d’execució de 212.459,68, el que suma un total 377.897,08 euros per als dos projectes. Els treballs es duran a terme amb els fons de la subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona per pal·liar els efectes de les ventades.

Entre les actuacions previstes per rehabilitar places i espais verds de la ciutat s'inclouen: la plantació de nou arbrat, la reposició de paviments, arranjaments de talussos i terres, substitució d'arbrat que presenta problemes de seguretat i salubritat per espècies d'arbres més idònies, realització de xarxes de reg i realització de podes per tal de recuperar la forma original i seguretat d'arbres afectats per la ventada

Aquestes obres es realitzaran en les següents places i espais verds de la ciutat: Plaça del Pi, Plaça del Taulí, Parc d'Odessa, mitjana de l’avinguda de Francesc Trabal, Bosc de la Concòrdia, Parc del Nord, Parc de la Romeua, Plaça Olimpia, entorns del poliesportiu d’Olimpia, Plaça de la Llibertat, Parc del Taulí, Bosc de Ca n'Oriac i espai públic del carrer Mauritània.

Pel que fa a la reposició d'arbrat en carrers de la ciutat de Sabadell les actuacions previstes inclouen la plantació de 861 arbres. Aquests exemplars es plantaran en escocells que actualment es troben sense arbre, en espais públics on han caigut exemplars o per substituir d’altres que presenten problemes de seguretat i salubritat per espècies més idònies. També es preveu tallar 262 arbres amb problemes. En total, l’increment serà de 599 arbres.

Les obres es realitzaran en les següents carrers: Nàpols, Vallespir, Passatge de l'Alguer, Nord, Argentera, Agustina d'Aragó, Quebec, Canadà, Antilles, Font i Segué, Concha Espina, Vallirana, Valmanya, Vall d'Aneu, Josep Rossell, Josep Comas, Ctra de Molins de Rei, avinguda de la Concòrdia, Ronda d’Europa, Puig i Cadafalch, Domènech i Montaner, Vidal, Rambla, avinguda de Barberà, Tres Creus i Ronda de Ponent.