La Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, de la qual l’Ajuntament de Sabadell en forma part, expressa el seu rebuig i condemna als missatges transfòbics i discriminatoris cap a les persones trans, especialment els infants, expressats a l’eslògan de la campanya de la plataforma 'Hazte Oír'

C508zT7WYAEqL4vL’organització està fent circular un autobús per diferents ciutats de l’Estat en què es pot llegir a la carrosseria l’eslògan “Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva. Que no t’enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguirà sent-ho”. L’autobús ha circulat ja per Madrid i els organitzadors han anunciat que els dies 3 i 4 de març recorrerà diferents poblacions de l’àrea metropolitana.

L’Ajuntament de Sabadell s’alinearà amb les recomanacions de la Xarxa i vetllarà perquè a la ciutat no es doni cap expressió d’LGTBIfòbia, prenent totes les mesures necessàries que estiguin al seu abast. La regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz ha manifestat que “Sabadell és una ciutat compromesa amb la defensa dels drets de les persones i no admetem ni aquest ni cap altre tipus de discriminació. Per això arribarem fins a on puguem per evitar qualsevol tipus d’expressió i missatges com els que transmet aquesta campanya”.

La Xarxa condemna aquest i qualsevol acte d’LGTBIfòbia i, en especial, de transfòbia, després dels missatges difosos per la plataforma Hazte Oír. Diferents ajuntaments que en formen part han manifestat el seu rebuig a la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, la qual ha portat a la Fiscalia de Delictes d'Odi l'autobús de l'associació. La Xarxa anima els ajuntaments i les entitats a presentar denúncies per tenir més força davant situacions com aquesta.