L’Ajuntament de Sabadell va convocar ahir al matí l’empresa que presta el Servei de neteja viària i recollida de residus per exigir-li explicacions per l’anunci que va fer, en roda de premsa, de la seva intenció d’eliminar de manera unilateral determinats serveis, així com la reducció de contractacions temporals a l’estiu, canvis de torn i jornada i acomiadaments

 

L’empresa ha manifestat que la regularització del sistema de pagament impulsada per l’Ajuntament li genera un “desequilibri econòmic” de 1,2 M€ i ha sol·licitat la suspensió de la seva aplicació fins a que es resolgui la seva reclamació als jutjats. El consistori ha recordat a l’empresa que la sol·licitud de suspensió de l’aplicació de la ITF ha de formalitzar-se traslladant a l’Ajuntament el Contenciós Administratiu que ha interposat, “i no a través dels mitjans de comunicació ni causant tensió social”.

La Instrucció Tècnica de Facturació (ITF) és un dels 5 expedients aprovats pel Govern municipal, al gener d’aquest any, en el marc de la regularització del contracte. La ITF aclareix a l’empresa que ha de facturar pels serveis efectivament prestats i amb els preus que estableix el contracte, tal i com diuen els plecs. Amb la ITF es corregeix l’anterior dinàmica de facturar per sobre dels preus ofertats que ha estat realitzant l’empresa, al facturar per equips posats a disposició i no per serveis efectivament prestats. Tres dels altres expedients liquidaven el que s’havia pagat de més entre 2014 i 2016 per aplicació indeguda del sistema de facturació. I el cinquè expedient requeria l’aplicació complerta del sistema de control GPSque permetria certificar automàticament els serveis efectivament prestats.

El Govern municipal ha expressat repetidament el seu compromís tant en evitar qualsevol acomiadament com en garantir unes condicions laborals dignes de la plantilla de l’empresa concessionària. És en aquest sentit que el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, ha afirmat que "vetllem per l’interès públic quan exigim a l’empresa el compliment del contracte i tenim el compromís inamovible de vetllar per la continuïtat dels llocs de treball i de les condicions laborals."

 

Posicionament de la Crida per Sabadell: http://cridapersabadell.cat/la-crida-per-sabadell-davant-lamenaca-dacomiadaments-realitzada-per-smatsa/