El pla de millora del paviment s’executarà durant tot el 2019 i s’hi dedicaran 2,9 M€

 

L’Ajuntament ha posat en marxa un pla de millora del paviment de Sabadell, amb el qual s’asfaltaran de nou 112 vies públiques de la ciutat. El termini previst d’execució s’acabarà a l’estiu del 2019 i per a la seva consecució s’hi destinaran 2.900.000 d’euros distribuïts en 3 projectes.

El de més envergadura preveu asfaltar 95 carrers per valor de 2.484000 euros, que ja ha estat aprovat i està en fase de licitació d’empreses per tal d’executar-lo. El projecte preveu altres 20 carrers repartits en els 4 lots com a potencials millores de les empreses licitants. Es cerquen més carrers asfaltats en lloc de baixes pressupostàries. El pla s’ha licitat en 4 lots perquè puguin ser executats alhora per diferents empreses i així reduir les molèsties i el temps d’actuació.

Aquest pla ha estat el resultat d’una feina de diagnosi detallada de tota la ciutat que inclou l’actuació a centenars de carrers. Les vies on es farà aquesta primera actuació estan repartides per tota la ciutat, i són els que estan en pitjor estat de  tot el llistat que emana de la diagnosi esmentada.

També s’han dissenyat dos plans menors més que sumen 17 carrers a asfaltar (4 a la Plana del Pintor i 13 en diferents districtes).

Hi ha 3 tipus d’actuacions, segons l’estat de cada carrer:

  1. Renovació total del ferm (si hi ha dany estructural).
  2. Reforç del ferm (si hi ha dany superficial puntual).
  3. Renovació de la capa de rodament (si hi ha dany superficial generalitzat).