Una trentena de veïnes es van reunir, el passat dimecres al Casal Pere Quart, per debatre al voltant de les problemàtiques d'aquests barris i cercar propostes i alternatives

IMG-20151202-WA0018El grup de barri del Centre-Covadonga de la Crida per Sabadell, que porta uns mesos treballant a la nostra ciutat, va reunir a diverses persones i entitats dels esmentats barris per tal de debatre i analitzar les principals problemàtiques de la zona i conèixer, de la mà del regidor Maties Serracant, els principals eixos de treball per part de l'Ajuntament en aquests barris. En paraules d'Eudald Griera, membre del grup de barri Centre-Covadonga, “és imprescindible que la ciutadania i els barris s'organitzin per plantejar propostes dins i fora les institucions”. Durant el debat, entre altres propostes, es van tractar aspectes com l'accés a l'habitatge, la manca d'escoles bressol i el qüestionament de model de gestió privat, la manca de zones verdes, els horts urbans o el model de mobilitat. Una anàlisi que serveix per a que els veïns i veïnes assistents segueixin treballant per dinamitzar el barri més enllà de la mateixa Crida i del paper de l'Ajuntament.

La participació va ser un dels temes centrals del debat, respecte de la qual es va coincidir en què ha de ser una eina que pot servir per construir identitat de barri, generar economia social i començar a experimentar nous models de gestió energètica. Segons Griera “la participació ha de permetre superar el caducs models participatius actuals. Dels Consells de Districte cal anar transitant cap a uns Consells de barri amb participació directa i vinculant dels veïns i veïnes i de l'actual gestió dels centres cívics cap a models autogestionats per la ciutadania”.