La moció va ser presentada per la Crida per Sabadell a petició d’Alerta Solidària i acorda demanar l’absolució dels tres joves

capture_06122013_103344La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar aquest dilluns, amb els vots favorables d’Unitat pel Canvi, Esquerra Republicana, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell, la moció de suport a tres joves vaguistes del Vendrell que s’enfronten a penes de fins a sis anys de presó per haver participat a la Vaga General del passat 29 de març de 2012, i en la que es demana la seva absolució. El Partit Socialista, Convergència i Unió, Ciutadans i Partit Popular van votar-hi en contra. La moció va ser presentada per la Crida a instàncies de l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista Alerta Solidària després que el passat 20 d’octubre es conegués que la data pel judici als tres joves està prevista pels dies 25 i 26 del proper mes de novembre.

El 29 de Març del 2012, els tres joves del Vendrell, David Balsells Edo, Pere Codina Monfort i Jaume Mañé Chaparro, juntament amb milers de persones més, van participar a la manifestació de la Vaga General, una de les mobilitzacions socials més massives dels darrers anys, que es va celebrar a Barcelona, denunciant la precarització dels drets socials i laborals, arrel de les incomptables retallades dutes a terme per la Generalitat i la reforma laboral i amnistia fiscal duta a terme pel govern espanyol. Els tres vendrellencs, van ser detinguts per policies de paisà de la Guàrdia Municipal de Barcelona lluy de la zona per on havia transcorregut la manifestación quan es disposaven a tornar cap a casa seva. La seva detenció no es posà en coneixement immediat dels familiars, ni del Col·legi d'advocats, més de 24 hores després de la detenció les advocades d'Alerta Solidària van tenir coneixement de la detenció dels nois, i pràcticament van estar detinguts sense passar a disposició judicial en el termini màxim legal permès.

Pocs mesos després la Fiscalia de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, aquests darrers com acusacions particulars, van sol·licitar presentar escrit d'acusació contra els tres; els acusen de cremar un contenidor i pintar en tres establiments comercials. Per aquests fets els hi demanen 6 anys i mig de presó per cadascú d'ells, així com una multa de 8.700€.

Per aquests motius, la moció aprovada estableix els següents acords:

1.- Reivindicar el dret de les persones que exerceixen del Dret de Manifestació i en aquest cas expressar la solidaritat amb aquests tres vendrellencs, els seus familiars i amics.

2.- Demanar l'absolució d'en Pere, en Jaume i en David.

3.- Sol·licitar a la Generalitat de Catalunya, i al Ministeri Fiscal que davant de la manca de consistència de les proves acusatòries, davant dels precedents d'altres casos semblants que han acabat amb absolucions, retirin les acusacions contra aquest joves.

4.- Sol·licitar a la Jutgessa del Penal 18 de Barcelona que enjudiciarà el cas, que pel supòsit que no es procedeixi a retirar les acusacions per part del Ministeri Fiscal i de la Generalitat de Catalunya, que els absolgui.

5.- Comunicar al MH President de la Generalitat de Catalunya, a l'Excma. Alcaldessa de Barcelona, a l'Excm. Jutge del Jutjat penal 18 de Barcelona i a l'Excm. Fiscal en cap de Catalunya, i a l'Organització Antirepressiva de l'Esquerra Independentista, Alerta Solidària, els acords d'aquesta Junta de Portaveus.