El Centre Cívic de Sant Oleguer acollirà la jornada d'aquest dissabte a partir de les 9.30h

Jornada de Sobirania ReproductivaEl proper dissabte 2 d'abril es realitzarà la Jornada oberta de Sobirania Reproductiva i de Cures, sota el títol ''Salut en la desigualtat. Els determinants socials que influeixen en el nostre benestar'. L'activitat pretén posar la lupa sobre com les desigualtats socials repercuteixen en la salut de les persones.

La jornada s'inaugurarà amb una breu introducció a la temàtica per part d'Antonio Rodríguez, metge de família, amb una llarga experiència en l'àmbit de la salut i en la detecció d'aquests determinants socials que influeixen en el benestar de les persones. Seguidament, es realitzaran quatre tallers que abordaran temàtiques concretes de forma paral·lela. El gènere, la pobresa, la salut mental i l'alimentació i l'activitat física, seran els quatre àmbits que es tractaran en aquests tallers, en els que podran participar tots els assistents. La jornada conclourà amb un debat i posada en comú de les conclusions de cada taller.

“Qui pot tenir una vida saludable sense menjar, sense feina, sense casa, sense present i sense futur, només sobrevivint?”, es pregunta Xus Merino, membre del grup de Sobirania Reproductiva i de Cures de la Crida. “Per aquest motius creiem urgent i necessari posar l'èmfasi en les desigualtats socials i en com aquestes afecten al benestar de les nostres vides”, ha afegit Merino.

Amb aquesta ja són sis les jornades que s'han realitzat dins del cicle de Jornades de Sobiranies, que va començar el passat mes d’octubre i que s’allargarà fins a meitat del 2016.